x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: E nevoie de o construcţie de centru-dreapta, în parteneriat cu Băsescu, înainte de europarlamentare

Udrea: E nevoie de o construcţie de centru-dreapta, în parteneriat cu Băsescu, înainte de europarlamentare

de Agerpres    |    09 Ian 2014   •   19:12
Udrea: E nevoie de o construcţie de centru-dreapta, în parteneriat cu Băsescu, înainte de europarlamentare

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, joi, că este nevoie de o construcţie politică de centru-dreapta în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu, care să fie realizată înainte de alegerile europarlamentare şi care să susţină la prezidenţiale un candidat unic.

"Mulţi vorbesc despre posibilitatea ca, după ce nu va mai exista USL, să revedem o alianţă de tipul celei din 2004 în care să se regăsească partidele de centru-dreapta care cumva aparţin de preşedintele Traian Băsescu sau au pornit cumva de la proiectele preşedintelui Traian Băsescu. Să revedem şi PNL alături de aceste partide, încât prezidenţialele din 2014 să fie un succes pentru centru-dreapta al politicii româneşti", a declarat Elena Udrea la o dezbatere despre influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.

Ea a susţinut că în cadrul PDL sunt două abordări privind zona de centru-dreapta, cu una dintre ele fiind de acord.

"Eu cred că este nevoie înainte de europarlamentare să se facă această construcţie care să meargă în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu, atât la bătălia pentru europarlamentare, al cărei rezultat va fi un semnal pentru ce va fi în toamnă, cât şi la alegerile din decembrie la prezidenţiale", a adăugat Udrea.

A doua abordare a anului electoral 2014, potrivit deputatului PDL, se referă la candidaturi separate ale partidelor de dreapta.

"Cealaltă abordare pare a fi o abordare care să amâne crearea acestui vehicul, a acestui proiect, până după europarlamentare. Nu ştiu dacă nu cumva se vrea să se meargă separat şi la prezidenţiale ceea ce ar fi catastrofal. Pentru că dacă mergem la prezidenţiale cu candidatul PDL, pe de-o parte, cu candidatul Forţei Civice, pe de altă parte, candidatul Mişcării Populare, pe de altă parte, atunci garantat îl scoatem pe domnul Ponta preşedinte", a spus Elena Udrea, cu precizarea că nu susţine acest scenariu.

Pentru alegerile europarlamentare, Udrea a înaintat varianta unei alianţe, care până la prezidenţiale să se transforme în "vehicul politic unic", cu un candidat la Preşedinţie unic de centru-dreapta, urmând ca "relaţia cu liberalii să fie setată pe parcurs".

"Este evident şi cred că nimeni nu se mai gândeşte că USL va mai rezista. În mod sigur, USL se va rupe şi atunci trebuie să ştim ce facem cu PNL. Deci, eu sunt de părere şi sunt în tabăra celor care cred că unitatea dreptei ar trebui să se facă repede", a mai declarat Elena Udrea.

×