x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea renunţă la şefia PMP: Rămân în partid, dar nu mai candidez

Udrea renunţă la şefia PMP: Rămân în partid, dar nu mai candidez

19 Ian 2015   •   15:39
Udrea renunţă la şefia PMP: Rămân în partid, dar nu mai candidez

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a anunţat azi că devansarea congresului formaţiunii de pe 21 martie pe 8 februarie a fost aprobată de Colegiului Naţional al PMP şi a precizat că nu va mai candida pentru şefia partidului.

"Categoric rămân în PMP, este un proiect pe care îl văd câştigător în 2016. La acest moment este nevoie de o conducere nouă care să răspundă aşteptării acelui electorat neafiliat încă politic, care a votat împotriva lui Victor Ponta şi a PSD în turul al doilea (n.r. - al alegerilor prezidenţiale). Sunt convinsă că acest electorat nu se regăseşte nici în susţinerea PNL, din ce în ce mai puţin se va regăsi în susţinerea domnului Klaus Iohannis, ca urmare este nevoie de un partid care să atragă acest electorat şi cred că PMP este acest partid cu o conducere nouă, puternică. Rămân în PMP, dar nu mai candidez"', a afirmat Udrea la Palatul Parlamentului, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP.

Ea a precizat că la aceste alegeri interne se va candida pe moţiuni, 'în mod excepţional'.

"Am susţinut întotdeauna votul individual, dar de data aceasta, în rolul pentru care ne pregătim de singur partid de Opoziţie, cred că principala preocupare e de a avea o echipă puternică, unită, cu acţiuni care să răspundă unui electorat nou. (...) În condiţiile în care atât PSD, prin Guvern, cât şi PNL, prin Preşedinţie, se află la Putere şi avem şi o relaţie foarte bună de coabitare între PSD şi PNL, este nevoie de vocea Opoziţiei. Ne pregătim să intrăm în rol de singur partid de Opoziţie şi să ne atingem obiectivul de 20% la alegerile locale din 2016", a adăugat Udrea, potrivit Agerpres.

Preşedintele PMP a menţionat că şedinţa Consiliului Executiv Naţional (CEN) al PMP de marţi va stabili data limită de depunere a candidaturilor pentru preşedinţia formaţiunii. Udrea a explicat că partidul ar putea să atragă de partea lui un electorat neimplicat politic până acum doar printr-o conducere nouă.

"Am şi eu dreptul la proprie analiză. După alegerile prezidenţiale şi după votul din 16 noiembrie mi-am dat seama că este un moment extraordinar de bun pentru a aduce alături de PMP un electorat care n-a mai fost niciodată interesat de clasa politică. Şi cred că experienţa mea m-a determinat să trag o concluzie corectă: acest PMP, pentru a capitaliza acest electorat, are nevoie de o conducere nouă. Eu sunt un lider politic trecut prin nişte alegeri prezidenţiale, trecut prin nişte atacuri, de ani de zile, care au lăsat urme, deci cred că (n.r. - PMP) mai degrabă ar putea în această perioadă să atragă acest electorat şi să aibă imaginea de partid altfel, de partid diferit, o echipă nouă în fruntea PMP", a mai spus Udrea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea pmp alegeri pmp