x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de candidații la prezidențiale

Ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de candidații la prezidențiale

11 Oct 2019   •   13:27
Ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de candidații la prezidențiale
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a anunţat că astăzi este ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de către candidaţii la alegerile prezidenţiale.
"Mâine, 12 octombrie, începe campania electorală. Astăzi este ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de către candidaţi şi de către partidele politice care-i susţin. Campania electorală se asigură prin serviciile publice şi private de radio şi televiziune. Candidaţii beneficiază de timp antenă gratuit la posturile de radio şi televiziune publice şi private şi de timp de antenă contra-cost. E asigurată obligatoriu partea de timp de antenă gratuit, astfel încât să fim siguri că toţi candidaţii vor avea acces în acelaşi fel şi la radio şi la televiziune. Timpii de antenă contra-cost, potrivit legii, se asigură candidaţilor - în momentul de faţă avem doi candidaţi independenţi - şi formaţiunilor politice care susţin candidaţii în această competiţie, celor 12 formaţiuni politice, astfel încât să ne asigurăm că va exista o unitate de măsură pentru toţi competitorii electorali", a declarat preşedintele AEP.

El a menţionat că se schimbă regulile de finanţare şi de publicitate a campaniei electorale. Acesta a afirmat, pe 2 septembrie, că materialele de tip bannere şi afişe sunt considerate promovare politică, iar prevederile privind publicitatea electorală se aplică de la începerea campaniei electorale, de pe 12 octombrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri