x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umanistii din tara cer accesul la dosare

Umanistii din tara cer accesul la dosare

31 Aug 2004   •   00:00

Membrii PUR din toata tara au declansat procedura de acces la propriile dosare aflate in arhiva fostei Securitati.

DANA PICIU

Ei au solicitat CNSAS eliberarea acestor dosare - in masura in care acestea exista - "pentru a putea demonta cu probe acuzatiile nefondate referitoare la asa-zisa apartenenta a lor la structurile fostei Securitati".

ACTIUNE NATIONALA. Mii de cereri de la membri din toata tara s-au strans deja la sediile organizatiilor judetene ieri-dimineata, in cadrul unei actiuni la nivel national. "In ultimul timp, diverse personaje din spatiul public au afirmat ca PUR este un partid al securistilor. In urma cu cateva zile, purtatorul de cuvant al Actiunii Populare, Mugur Ciuvica, a declarat intr-un comunicat remis presei "ca Partidul Umanist este cunoscut opiniei publice drept un partid al fostei Securitati" si ca "Dan Voiculescu a condus firma Crescent, implicata in afaceri cu banii fostei Securitati"", se arata intr-un comunicat al umanistilor. PUR i-a cerut lui Mugur Ciuvica probe care sa-i sustina afirmatiile sau retragerea acuzelor in public, in cazul in care nu detine astfel de dovezi. Umanistii sustin ca aceste minciuni afecteaza grav imaginea partidului si a celor peste 140.000 de membri PUR.

CERERI. De ieri, in toata tara, liderii judeteni au inceput sa prezinte public, in fata presei, cererile formulate de membrii PUR catre CNSAS in vederea accesului la propriile dosare. "Aceasta initiativa la nivel national urmeaza altor cateva actiuni prin care membrii PUR au incercat sa atraga atentia opiniei publice ca este intoxicata cu minciuni in legatura cu presupusa apartenenta a umanistilor la structurile fostei Securitati", se mai arata in comunicat. In urma cu o saptamana, un grup de initiativa format din tineri PUR si-au cerut dosarele de la CNSAS. Demersul lor a fost continuat de membrii Ligii Primarilor si Consilierilor PUR si de seniorii partidului.

CAPITALA. Liderul filialei Bucuresti a Partidului Umanist, Cezar Necsulescu, si-a cerut, alaturi de colegii din filiala, dosarul de la CNSAS cu intentia de a face public raspunsul acestei institutii si pentru a arata ca nu a avut nici o legatura cu structurile fostei Securitati. El a infirmat existenta legaturilor membrilor PUR Bucuresti cu fosta Securitate.

SOLICITARE

"Am cerut tuturor membrilor nostri sa-si ceara dosarele de le CNSAS pentru a da un raspuns hotarat si pentru a prezenta opiniei publice adevarul despre noi. Partidul Umanist este un partid al tinerilor, in majoritate oameni care inainte de Revolutie aveau sub 20 de ani si care nu puteau fi membri ai Securitatii. Filiala Bucuresti a reactionat poate ceva mai tarziu pentru ca ni s-au parut ilare astfel de acuze. Ele vin din partea unora care timp de 14 ani nu au gasit alta modalitate de a ne crea prejudicii si au repetat aceasta acuzatie fara a aduce probe", a declarat Cezar Necsulescu. Liderul filialei de Bucuresti a mai precizat ca de acum inainte astfel de acuze "vor fi combatute cu hotarare, cu atat mai mult cu cat scopul acestora este unul pur electoral".
×
Subiecte în articol: politic