x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umanistii il someaza pe Mugur Ciuvica

Umanistii il someaza pe Mugur Ciuvica

30 Aug 2004   •   00:00

Umanistii ii acorda lui Mugur Ciuvica 48 de ore pentru ca acesta sa-si probeze public afirmatiile "defaimatoare" la adresa PUR si a liderului sau sau pentru a le retrage, in cazul in care nu detine argumente in acest sens.

Mugur Ciuvica a declarat, in urma cu aproximativ doua saptamani, ca "Partidul Umanist este cunoscut opiniei publice drept un partid al fostei securitati" si ca "Dan Voiculescu a condus firma Crescent, implicata in afaceri cu banii fostei Securitati". Umanistii i-au cerut inca de atunci lui Mugur Ciuvica sa aduca dovezi in sprijinul afirmatiilor sale, aratand ca nu este primul personaj care vehiculeaza "astfel de neadevaruri in fata opiniei publice". Pentru a demonta aceste neadevaruri, atat tinerii, cat si seniorii PUR au mers la CNSAS si au facut cereri pentru a avea acces la propriile dosare, daca acestea exista.

DECIZIE. Biroul Politic PUR, intrunit la sfarsitul saptamanii, a hotarat sa-l cheme in judecata pe Mugur Ciuvica pentru grave prejudicii morale aduse celor peste 140.000 de membri umanisti, precum si imaginii partidului. "Nu putem tolera la nesfarsit acuzatii nefondate legate de trecutul si prezentul partidului nostru si al presedintelui sau. Minciuna cu "PUR - Partid al securistilor" trebuie sa inceteze. Iar cine o continua trebuie sa fie responsabil de faptele sale si sa o probeze sau sa plateasca pentru aceasta", a declarat Bogdan Pitigoi, purtatorul de cuvant al Partidului Umanist. PUR asteapta in urmatoarele 48 de ore o pozitie oficiala de retractare a afirmatiilor facute, in lipsa careia va declansa un proces conform Codului Penal art. 205 si 206. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic