x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un nou proiect PUR la Parlament

Un nou proiect PUR la Parlament

01 Apr 2004   •   00:00

Partidul Umanist o ia inaintea Guvernului depunand din nou in Parlament proiectul sau de lege privind confiscarea averilor dobandite ilicit, pe care majoritatea PSD l-a respins in septembrie anul trecut.

„Legea privind controlul averilor care nu au fost dobandite in mod licit" este o varianta revizuita a proiectului depus in octombrie 2002 la Camera Deputatilor, care o completeaza pe precedenta cu date privind destinatia banilor si a bunurilor ce vor fi recuperate. Astfel, suma reprezentand valoarea acelor bunuri a caror provenienta nu se justifica devine proprietate a statului, urmand sa se utilizeze 70% - bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru finantarea fondurilor de pensii; 10% - bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru finantarea dezvoltarii afacerilor tinerilor, prin acordarea de bonificatii de dobanda, in conditii stabilite prin hotarare a Guvernului; 10% - rascumpararea titlurilor de stat, in vederea diminuarii datoriei publice interne, si 10% - educatie tineri.

RUDE. Noua propunere mentine extinderea controlului averilor pana la rudele de gradul IV, precum si la persoanele apropiate (aflate in relatii patrimoniale cu cel cercetat, care dovedesc incredere sau afectiune deosebite, manifestata prin donatii, mecenat, imprumuturi acordate fara inscrisuri cu data certa, convietuire obisnuita sau ocazionala in aceeasi unitate locativa).

SUSTINERE. De asemenea, umanistii au prevazut existenta unei comisii de cercetare a averilor pe langa fiecare tribunal. Ar intra sub incidenta acestei legi si persoanele care au facut avere in urma exercitarii neperformante a unei raspunderi. Liderii PUR mizeaza pe sustinerea acestui proiect de catre toate partidele avand in vedere declaratiile lor din ultimele zile, in special pe al PSD, care a repus pe tapet problema averilor ilicite prin vocea lui Adrian Nastase. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic