x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un procuror, ales în BEM

Un procuror, ales în BEM

de Aniela Nine    |    10 Mai 2008   •   00:00
Un procuror, ales în BEM

BUCUREŞTI ● O nouă conducere la Biroul Municipal
O judecătoare şi un procuror reprezintă, începînd de azi, a treia echipă de conducere a Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, după ce Constantin Marino Marin a demisionat joi, invocînd motive de sănătate.



BUCUREŞTI ● O nouă conducere la Biroul Municipal
O judecătoare şi un procuror reprezintă, începînd de azi, a treia echipă de conducere a Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, după ce Constantin Marino Marin a demisionat joi, invocînd motive de sănătate.

Judecătoarea Ileana Dănăilă şi procurorul Vlad Cătălin au fost desemnaţi ieri prin tragere la sorţi de către conducerea Tribunalului Bucureşti în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte al Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti. Ileana Dănăilă este judecătoare la Secţia a IV-a civilă din Tribunalul Bucureşti, iar Vlad Cătălin este procuror la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti. Înlocuirea conducerii BEM vine după ce, la începutul săptămînii, preşedintele Biroului Electoral Central a trimis o scrisoare conducerii Tribunalului Bucureşti în care semnala deficienţe în activitatea Biroului Electoral Municipal, solicitînd în acelaşi timp înlocuirea preşedintelui şi a locţiitorului acestuia. Pînă să se judece însă solicitarea BEC, joi, judecătorul Constantin Marino Marin a înaintat conducerii Tribunalului Bucureşti o cerere în care solicita să fie înlocuit din funcţia de preşedinte al BEM, invocînd motive medicale. Demisia sa a fost acceptată de conducerea Tribunalului Bucureşti. Marino Marin era de altfel al doilea judecător care renunţa la preşedinţia BEM, după ce primul preşedinte desemnat, Radu Constantin Daniel, demisionase, invocînd tot motive medicale.


ŞI LOCŢIITORUL. Împreună cu Marino Marin a părăsit postul din conducerea BEM şi vicepreşedintele Ana Otilia Bomboş, deşi reprezentanţii PNL şi PD-L în BEM, Mihai Bălăşescu şi, respectiv, Marian Zlotea, se opuseseră. Astfel, Bălăşescu a susţinut că nu sunt motive întemeiate pentru înlocuirea acesteia din funcţie, iar Zlotea a apreciat că prin schimbarea preşedintelui şi vicepreşedintelui BEM activitatea Biroului va fi blocată timp de mai multe zile. Tribunalul Bucureşti a luat act de motivaţiile celor doi politicieni, dar nu a fost de acord cu acestea. În consecinţă, s-a procedat la tragerea la sorţi, după care a fost întocmit un proces verbal care reprezintă actul de învestitură.

În aceste condiţii, Ileana Dănăilă şi Vlad Cătălin preiau imediat atribuţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti.


PATRICIU VS SRI. Ileana Dănăilă este judecătorul care a decis anul trecut, în dosarul Dinu Patriciu vs SRI, că omului de afaceri i s-a încălcat dreptul la viaţă privată, interceptările SRI avînd "un caracter ilicit şi fiind făcute cu vinovăţie". Instanţa a obligat atunci SRI la plata de daune morale de 50.000 lei. Serviciul Român de Informaţii a făcut însă recurs, o soluţie definitivă nefiind dată nici pînă azi.

×
Subiecte în articol: politic bucuresti biroului electoral