x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ungureanu: Media creşterii economice în România ultimilor 23 de ani este de un procent

Ungureanu: Media creşterii economice în România ultimilor 23 de ani este de un procent

23 Feb 2013   •   21:36
Ungureanu: Media creşterii economice în România ultimilor 23 de ani este de un procent
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Media creşterii economice în România, calculată pe ultimii 23 de ani, este de un procent, a declarat sâmbătă, la Deva, preşedintele partidului Forţa Civică (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, menţionând că formaţiunea politică pe care o conduce lucrează la o analiză a pierderilor pe care le-a suferit economia românească din 1990 încoace prin privatizările greşite, informează agerpres.ro.

''Am cerut unui colectiv de experţi cu care lucrăm să facă o analiză a tuturor pierderilor pe care le-a înregistrat economia naţională pe seama proceselor de privatizare (...) greşit orientate. Pentru că nu pot să-mi imaginez altceva în momentul în care un investitor cumpără un combinat şi-l face fier vechi într-un an de zile. Facem un asemenea inventar şi vrem să-l aducem în atenţia opiniei publice'', a afirmat liderul Forţei Civice. 

Referindu-se la evoluţia creşterii economice, fostul premier a menţionat că au fost perioade de creştere şi de scădere economică, dar, pe ansamblu, acest indicator este egal cu un procent.

''Media creşterii economice în România, în 23 de ani, este de un procent. Avem ani în care creşterea economică este 6 procente şi ani în care creşterea economică este de minus 9 procente. Dar media aritmetică este de un procent. Spuneţi-mi şi mie cum se poate să ajungi, cu un procent, pe criterii de convergenţă, la media statelor dezvoltate din UE. Pentru că aceea este ţinta noastră: să ajungem, de exemplu, la un produs per capita care există şi în Ungaria sau Polonia, Slovacia. Aceasta este, de fapt, ţinta noastră de convergenţă, în mod real'', a spus senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu.

El a arătat că Forţa Civică lucrează la un program alternativ de guvernare care va include şi o componentă de reindustrializare a ţării, apreciind că există soluţii.

''Lucrăm la ea, speranţa pe care o avem este ca, pe seama structurii de guvern alternativ pe care o propunem şi a programului alternativ de guvernare, în luna care urmează, să putem genera şi schiţe de politici mari de genul politicii de reindustrializare a României. Pentru că soluţii sunt'', a susţinut Ungureanu.
Liderul Forţei Civice a fost prezent sâmbătă, la Deva, unde s-a întâlnit cu membri ai partidului şi a participat la inaugurarea sediului filialei judeţene Hunedoara a FC.  

×
Subiecte în articol: mihai razvan ungureanu