x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UNPR: Vom cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

UNPR: Vom cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

de Mediafax    |    30 Ian 2012   •   10:58
UNPR: Vom cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

UNPR va solicita, joi, la intalnirea cu delegatia FMI, BM si UE, revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anului 2010, in contextul prudentei, Marian Sarbu respingand eventualele critici privind populismul acestei masuri.

"In ceea ce priveste salariile bugetarilor am considerat ca e nevoie de un grafic de revenire la ceea ce insemnau aceste salarii la 30 iulie 2010 si cred ca momentul acesta de discutie este unul prielnic", a declarat presedintele UNPR, Marian Sarbu.

El a mai spus ca subiectul va fi abordat la intalnirea pe care UNPR o va avea joi cu delegatia FMI, BM si UE.

"UNPR a anuntat inca de la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut ca, in functie de situatia economica, este posibila o crestere a salariilor in acest an, in contextul prudentei. Vreau sa fac aceasta precizare pentru a evita orice fel de speculatie, pentru ca de fiecare data, ori de cate ori au loc anumite cresteri in an electoral, se speculeaza pe aceasta tema, ca sunt masuri de natura populista, ca pun in pericol stabilitatea economica si asa mai departe. Guvernul Romaniei a luat masuri de ajustare structurala doi ani. Populatia a suferit aceste masuri, de aceea in conditiile in care cu FMI am gasi suficient spatiu fiscal pentru o asemenea masura, aceasta masura nu ar avea, in opinia noastra, nimic populist in ea si nu ar pune in niciun fel in pericol stabilitatea bugetara absolut necesara anul acesta", a conchis liderul UNPR.

×