x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL boicotează mesajul lui Băsescu în Parlament

USL boicotează mesajul lui Băsescu în Parlament

27 Feb 2012   •   21:00
USL boicotează mesajul lui Băsescu în Parlament

Noul purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a anuntat ieri ca Biroul Permanent al partidului a decis ca parlamentarii opozitiei sa nu participe la sedinta comuna a Parlamentului din 7 martie, in care Traian Basescu va adresa un mesaj pe teme de politica interna. Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca parlamentarii opozitiei nu vor participa la discursul sefului statului, Traian Basescu, in Parlament, el precizand ca aceasta decizie urmeaza a fi luata in cadrul USL.

Opozitia nu renunta la protest
De altfel, Victor Ponta a declarat ieri ca parlamentarii opozitiei trebuie sa continue protestul parlamentar si sa explice mai bine cauzele pentru care s-a luat aceasta decizie. "Parlamentul nu a functionat timp de doi ani de zile. Parlamentarii puterii au aratat, de doi ani de zile, o permanenta sfidare si dispret nu neaparat la adresa opozitiei, ci la adresa roma­ni­lor", a explicat el. Ponta a spus ca opo­zitia nu va renunta la protest pana cand nu vor fi satisfacute cele patru con­ditii ale USL: renuntarea la proce­dura angajarii raspunderii Guvernului, votul tuturor parlamentarilor la motiunile de cenzura, numararea co­recta a voturilor la proiectele de lege si disparitia grupurilor parlamentare care nu au candidat in alegeri.

Pe de alta parte, vicepresedintele Senatului, Petru Filip (PDL), a incercat din nou ieri sa aduca opozitia in Parlament avertizand ca numarul proiectelor de lege care vor trece de aceasta Camera legislativa prin adoptare tacita va creste, daca protestul parlamentar al USL va continua. "Deja astazi sunt patru proiecte de lege care, nedezbatute in aceasta saptamana, sunt cu adoptare tacita. Senatul nu este Camera decizionala, merg la Camera Deputatilor, dar, din experienta de lucru a Senatului, situatii de acest gen au fost destul de putine in acesti mai mult de trei ani. Daca situatia va persista, sigur ca numarul acestor proiecte care ajung la termen evident va incepe sa creasca", a adaugat Filip. Petru Filip a spus ca reprezentantii puterii nu au alta solutie decat sa isi vada mai departe de treaba in comisii, in Biroul permanent, in plen.

×
Subiecte în articol: USL boicot parlamentar