x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL, despre cazul Culcer:"Este un tratament preferenţial aplicat unui servant al actualei puteri"

USL, despre cazul Culcer:"Este un tratament preferenţial aplicat unui servant al actualei puteri"

08 Iul 2011   •   11:34

USL protesteaza, intr-un comunicat, fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR. "USL atrage atentia asupra abuzului care are loc la TVR, in contextul in care Rodica Culcer si-a pastrat calitatea de angajat, desi a atins varsta legala de pensionare. Este o sfidare la adresa zecilor de mii de pensionari care au fost nevoiti sa isi reduca veniturile din cauza masurii de interzicere a cumulului pensie-salariu. Rodica Culcer continua sa ocupe un post de conducere la TVR, desi nici macar nu a sustinut concurs. In acest moment, Rodica Culcer incaseaza, din bani publici, si pensie si un salariu deloc mic de la TVR. USL considera ca, in contextul discursului despre austeritate, acesta este un tratament preferential aplicat unui servant al actualei puteri. Acest privilegiu oferit doamnei Rodica Culcer, prin incalcarea legii, vine pe fondul problemelor financiare cu care se confrunta SRTV, nevoita sa-si reduca cheltuielile", se arata intr-un comunicat de presa.

USL afirma ca, in conditiile in care mii de romani au fost obligati sa aleaga intre pensie si salariu, PDL o transforma pe Rodica Culcer intr-un "super-cetatean", situat deasupra legii.

"Aceasta este tinuta in brate de PDL pentru a asigura «echidistanta» informatiilor care preaslavesc actuala putere si «corecta informare» a populatiei in legatura cu taierea salariilor, inghetarea pensiilor, cresterea preturilor si alte realizari ale guvernului Basescu-Boc. USL solicita directorului general al SRTV, domnul Alexandru Lazescu, precum si PDL, care patroneaza TVR, sa reintre in legalitate si sa manifeste respect pentru romani. Daca doamna Rodica Culcer nu poate face fata cresterii preturilor si nu isi poate asigura un trai decent din pensie, atunci poate profesa in mediul privat", se mai arata in comunicat.

Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil pana la 30 iunie. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post.

×
Subiecte în articol: rodica culcer tvr