x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL îi cere lui Băsescu o poziţie clară faţă de reprezentanţa la Bruxelles a Ţinutului Secuiesc.

USL îi cere lui Băsescu o poziţie clară faţă de reprezentanţa la Bruxelles a Ţinutului Secuiesc.

de Agerpres    |    30 Mai 2011   •   09:57

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca "tacerea" autoritatilor de la Bucuresti fata de initiativa lui Laszlo Tokes de a deschide o reprezentanta a Tinutului Secuiesc la Bruxelles este explicabila prin "combinatiile" presedintelui Traian Basescu.

Antonescu si-a exprimat ingrijorarea fata de atitudinea pasiva a presedintelui, a premierului si a ministrului de Externe fata de deschiderea, la Bruxelles, a unei reprezentante a Tinutului Secuiesc, entitate care nu exista legal.

"Daca era o reprezentanta sau un birou al unor judete sau al Consiliilor Judetene din Harghita, Covasna si Mures, nu era nicio problema. Insa, cand Laszlo Tokes intervine si vorbeste de reprezentarea unei entitati care nu exista, asistam la un demers care este inca un pas pe care Laszlo Tokes si ceilalti care il sprijina il fac intru ideea autonomiei teritoriale, care este definitiv inacceptabila pentru noi", a afirmat presedintele PNL.

"Laszlo Tokes a fost desemnat vicepresedinte al Parlamentului de catre premierul unei tari vecine, Viktor Orban, in intelegere cu Traian Basescu si cu europarlamentarii PDL, care fac parte si ei din PPE. Faptul ca sustii un om care a declarat ca trebuie remediate urmarile Tratatului de la Trianon arata ca pentru Basescu si PDL nu conteaza decat aranjamentele si combinatiile lui cu PPE si da, totodata, nivelul vasalitatii pe care o dovedesc fata de premierul Ungariei", a mai spus presedintele PNL.

×