x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL scrie moţiunea pe Codul Muncii

USL scrie moţiunea pe Codul Muncii

de Carmen Vintila    |    27 Feb 2011   •   19:12

În timp ce premierul Emil Boc se pregăteşte pentru o nouă asumare în faţa Parlamentului, de data acesta pe Codul Muncii, USL îi coace acestuia o nouă moţiune de cenzură. Pre­şe­dintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că reprezentanţi ai PSD şi PNL lucrează deja la textul moţiunii pe care USL o va depune imediat după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii.

Ponta a susţinut că sloganul Exe­cutivului cum că noul Cod al Muncii va crea locuri de muncă este unul fals, acesta arătând că în ultimii doi ani s-au pierdut 637.000 de locuri de muncă, iar noul acord cu FMI va mări numărul şomerilor.

În opinia PSD, Guvernul trebuie să reducă gradual contribuţiile so­cia­le, să deblocheze posturile în siste­mul bugetar, să crească salariul mi­nim la 750 lei, să reducă TVA la produsele agricole, să plătească arie­ratele. Ponta a anunţat că astăzi USL va semna, la Parlament, un acord cu principalele confederaţii sindicale şi patronale, care se va constitui în oferta alternativă la noul Cod al Muncii.

Preşedintele PSD  a negat că ar negocia trecerea moţiunii cu parlamentari din tabăra puterii pentru că  "nu vor fi lăsaţi să se ridice din bănci".

×