x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR va candida pe liste proprii la alegerile viitoare, anunță Elena Lasconi

USR va candida pe liste proprii la alegerile viitoare, anunță Elena Lasconi

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2024   •   22:00
USR va candida pe liste proprii la alegerile viitoare, anunță Elena Lasconi

Elena Lasconi, președinta Uniunii Salvați România (USR), a anunțat vineri că partidul va merge pe liste proprii la următoarele alegeri, renunțând la ideea unei alianțe cu alte partide de dreapta.

Lasconi a explicat că, deși echipa USR a purtat negocieri cu reprezentanți ai partidelor de dreapta pentru a crea o alianță în vederea alegerilor prezidențiale și parlamentare, discuțiile nu au dus la un acord satisfăcător din cauza „pretențiilor nerezonabile ale celorlalte partide”.

Președinta USR a subliniat că scopul negocierilor a fost de a oferi o alternativă viabilă românilor, pentru a preveni perpetuarea unei coaliții care, în opinia ei, crește anual taxele și promovează corupția. În urma eșecului negocierilor, USR va candida „cu motoarele turate la maximum” sub sigla proprie.

„Elena Lasconi este cel mai bine clasat candidat de dreapta la alegerile prezidențiale, conform sondajelor recente, astfel încât ar fi singura care să învingă candidații PSD din aceste alegeri. Înscrierea în cursa pentru alegerile prezidențiale a mai multor candidați de dreapta va ajuta doar candidații PSD”, susțin reprezentanții USR într-un comunicat.

Într-o declarație postată pe facebook, ea a afirmat: „Candidăm prin forțele noastre proprii, determinați și curajoși. Voi face tot ce ține de mine ca România să nu continue în direcția corupției și a nepotismului promovată de PSD”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: usr candidatura alegeri