x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR stă să se rupă. Salvarea vine din părţi

USR stă să se rupă. Salvarea vine din părţi

de Georgiana Ionita    |    12 Ian 2017   •   09:29
USR stă să se rupă. Salvarea vine din părţi
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Vicepreședintele USR Clotilde Armand susţine că partidul e pe cale să se dezbine din cauza conflictelor ideologice din interior. Într-un interviu recent, franțuzoaica a anunţat că USR s-ar putea rupe în curând în două partide, unul de dreapta, altul de stânga.
 

A treia forţă politică din Parlament se poate scinda în următoarea perioadă din cauza convingerilor ideologice diferite ale celor care o compun. “În afară de extrema dreaptă, avem la noi tot spectrul (n.r. - politic) şi e greu să găsim o propunere de valoare care să îi împace pe toţi. De asta şi luptele care se văd puţin în exterior. Va trebui să găsim o cale. Fie, cum a anunțat Nicușor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stânga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toți, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu există o cultură democratică puternică”, a explicat Clotilde Armand într-un interviu pentru ziare.com.

Franţuzoaica consideră că apele se vor linişti în partid abia după un Congres în urma căruia să fie ales noul lider al USR. “Noi nici nu am avut Congres după alegeri. Acum îl pregătim şi îl vom face, e absolut necesar, pentru că e incorect ca un partid naţional să fie condus numai de oameni din Bucureşti, care nici nu s-au dus destul prin ţară”, a atact Clotilde.

 

Atac subtil la Nicuşor
Deși s-a luptat pentru primăria Sectorului 1, franţuzoaica nu a vrut să candideze la parlamentare. Clotilde şi-a motivat alegerea, lovind indirect în Nicușor Dan, cel care a renunţat la Consiliul General al Capitalei pentru un loc în Parlament. “Mi se pare că dădeam o dovadă de nesinceritate și inconsecvență. Eu țin cel mai mult la încrederea oamenilor și atunci când spun ceva mă țin de cuvânt. Nicusor Dan s-a sacrificat, şi-a sacrificat imaginea, eu nu eram gata să fac acest sacrificiu”, a mărturisit numărul doi din USR.
Clotilde susţine că s-a simţit izolată în timpul campaniei electorale, însă nu crede că va candida la șefia partidului. “În USR reprezint o aripă mai conservatoare, mai democratică. Nicuşor e văzut ca un compromis între o aripă mai stângistă şi una mai de dreapta”, a dezvăluit liderul USR.

Tensiunile din USR au ieşit la iveală imediat după alegeri, după ce Sergiu Moroianu, soţul Clotildei Armand, a fost exclus din partid.

×