x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR vrea ca o stradă din București să poarte numele Alexei Navalnîi

USR vrea ca o stradă din București să poarte numele Alexei Navalnîi

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   00:20
USR vrea ca o stradă din București să poarte numele Alexei Navalnîi
Sursa foto: Hepta

Consilierii USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București propun o hotărâre de consiliu prin care să se redenumească strada Tuberozelor, din sectorul 1, pe care se află secția consulară a Ambasadei Federației Ruse în România, în strada Alexei Navalnîi.

”USR București subliniază că această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice și al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate și justiție în întreaga lume”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice.

,,Prin mesajele, faptele și principiile sale, Alexei Navalnîi a reprezentat milioane de oameni nu numai din Rusia, dar și din alte dictaturi. A vorbit în numele celor care gândeau ca el, dar le era frică să se exprime public. Pentru ceea ce a reprezentat și pentru lupta continuă împotriva dictaturilor, dorim să aducem un omagiu prin această redenumire”, a declarat Andrei Daniel Rigu, consilier general USR.

,,Suntem pentru democrație, respectarea valorilor și a libertății. Redenumirea acestei străzi este încă un pas în direcția consolidării acestor principii. Am demonstrat acest lucru şi în vara anului 2022, când am organizat o expoziție denumită . În cadrul acestei expoziții, artiștii au arătat tuturor, în fața Ambasadei Rusiei din București, adevărata față a lui Putin”, a arătat, la rândul său, Florin Covaci consilier general USR.

Inițial, proiectul depus în aprilie 2022 de Daniel Rigu și Florin Covaci cerea modificarea denumirii străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă, însă propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile și democrația, prin redenumirea străzii în memoria lui Alexei Navalnîi, se mai arată în comunicat.

Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului București și avizul prefectului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexei navalnîi strada bucuresti