x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vacanţele-cadou, la modă ca dar de Crăciun

Vacanţele-cadou, la modă ca dar de Crăciun

de Daniela Ivan    |    20 Dec 2016   •   19:20
Vacanţele-cadou, la modă ca dar de Crăciun
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images

Cererea pentru vacanţe care să fie oferite cadou cu ocazia Sărbătorilor de iarnă a crescut cu peste 60% în ultimii doi ani, conform unei analize realizate de un turoperator de turism. Bugetul mediu alocat este de 850-1.000 de euro.

Vacanţele au devenit în ultimii ani unul dintre cele mai frumoase şi dorite cadouri în rândul românilor, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. Companiile cumpără vouchere pe care le oferă în dar angajaţilor care s-au distins la locul de muncă, iar românii care lucrează în străinătate dau astfel de cadouri părinţilor sau familiei rămase în ţară. Cele mai solicitate concedii oferite de angajatori sunt destinaţiile din România, dar un număr tot mai mare de companii îşi recompensează angajaţii cu sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania, salariaţii din domeniul financiar-bancar şi din cel farmaceutic fiind cel mai des recompensaţi cu astfel vouchere. Preţul mediu al vacanţelor-cadou dăruite de către companii angajaţilor este de 1.000 de euro.

Românii din străinătate aleg de cele mai multe ori pachete de vacanţă complete, cu toate serviciile incluse, şi chiar dacă acestea sunt dăruite de Crăciun, vacanţele sunt rezervate de regulă pentru perioada sezonului estival şi sunt sejururi charter în destinaţii la plajă. Cele mai numeroase solicitări de acest gen sunt primite din partea persoanelor cu vârste între 30-45 ani, cu venituri medii spre ridicate şi care, la rândul lor, sunt mari amatoare de vacanţe. Cheltuiala medie realizată pentru vacanţele-cadou de către persoanele fizice se situează în jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de două persoane. Însă, achiziţionându-le cu o jumătate de an înainte, cumpărătorii profită de reducerile early booking, de 30-50%.

 

"Majoritatea vacanţelor-cadou, respectiv 70% din total, se acordă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia Crăciunului, românii devin mai generoşi cu cei apropiaţi", Marius Pandel, CEO Christian Tour

 

Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania sunt destinaţiile pe care românii care lucrează în străinătate le oferă familiei din ţară drept cadou

 

×