x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vară fierbinte: decapitări şi reglări de conturi în PSD

Vară fierbinte: decapitări şi reglări de conturi în PSD

de Sînziana Duţă    |    04 Iul 2017   •   11:10
Vară fierbinte: decapitări şi reglări de conturi în PSD

Liviu Dragnea pregătește schimbări majore în organizațiile PSD din teritoriu. În perioada vacanţei parlamentare, cel puţin șase filiale judeţene vor fi decapitate sub pretextul rezultatelor slabe obţinute la alegerile din 2016, iar în altele se vor organiza alegeri interne. Tot peste vară se vor regla conturile în filialele care l-au susţinut pe Sorin Grindeanu în timpul răfuielii interne.

Surse din PSD susţin că în perioada următoare cel puțin șase organizații județene vor fi decapitate, motivul oficial fiind rezultatele slabe opținute de acestea la alegerile parlamentare desfăşurate în decembrie 2016, în urmă cu mai bine de jumătate de an. Filialele PSD cărora li se reproşează lipsa de performanță ar fi cele din judeţele Alba, Cluj, Arad, Bihor, Suceava și Timiș. Dorința președintelui PSD Liviu Dragnea este ca mazilirea actualilor liderilor județeni să aibă loc până în toamnă. De asemenea, tot în timpul vacanţei parlamentare se vor organiza alegeri interne în cele câteva organizații PSD din ţară care au în prezent conduceri interimare. În următoarele săptămâni este de așteptat ca în teritoriu să fie trimiși lideri importanți ai partidului cu misiunea de a supraveghea la firul ierbii mişcările de trupe. Președintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, unul dintre „locotenenţii” fideli lui Liviu Dragnea, va merge personal din filală în filială pentru a se asigura că totul decurge conform planului.

Vânătoare de „traseiști”

Surse social-democrate susţin că liderul suprem al PSD vrea să-şi reafirme autoritatea în partid şi pregătește sancțiuni drastice pentru liderii filialelor din Timiș și Caraş-Severin. Parlamentarii celor două organizaţii au boicotat moțiunea de cenzură depusă de coaliţia PSD-ALDE împotriva propriului Guvern şi au încercat să împiedice debarcarea lui Sorin Grindeanu. Deşi a susţinut public că eventualele pedepse pentru disidenţi vor fi lăsate la îndemâna organizațiilor judeţene, surse din PSD se aşteaptă ca Liviu Dragnea să transmită direcţia de urmat cu mult înainte de începerea „procesului” în cele două filiale. Până la începerea sesiunii de toamnă, Liviu Dragnea va demara şi o campanie de transferuri menită să consolideze majoritatea PSD-ALDE în Parlament.

 

×
Subiecte în articol: conturi psd liviu dragnea