x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Verheugen i s-a plans lui Iliescu

Verheugen i s-a plans lui Iliescu

01 Mai 2004   •   00:00

Meciul amical de fotbal Romania - Germania a fost dezbatut la cel mai inalt nivel, chiar presedintele Ion Iliescu povestind ca rezultatul, 5-1 pentru Romania, nu a trecut neobservat.

Meciul a fost comentat de comisarul european Günther Verheugen la Summit-ul Economic European de la Varsovia, la care seful statului roman a participat miercuri si joi.

„REPROS". Comisarul european i s-a plans lui Iliescu, in gluma, ca romanii s-au purtat urat cu nemtii. Ieri, Ion Iliescu povestea despre Verheugen, care l-a abordat cu replica: „Domnule, va purtati urat cu ai nostri!". Iliescu a recunoscut ca nu avea habar despre ce vorbea comisarul european si l-a rugat sa ii explice. „Nu stiti ce s-a intamplat aseara?! Ne-ati batut fara mila la fotbal si mai vreti sa va sprijinim ca sa intrati in Uniunea Europeana!", ar fi spus in gluma Verheugen, referindu-se la meciul terminat cu scorul de 5-1 pentru romani. Presedintele Iliescu a recunoscut ca nu a urmarit meciul, aflandu-se la Varsovia, dar a prins pe Eurosport toate cele cinci goluri marcate de Romănia, pe care le-a calificat ca fiind „spectaculoase". Presedintele a mentionat ca in timpul desfasurarii meciului se afla la un concert, iar in pauza acestuia a aflat ca romănii marcasera patru goluri. Prima sa reactie a fost: „Nu se poate! Nu cumva e invers?". (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic