x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Verheugen si-a amanat raportul despre Romania

Verheugen si-a amanat raportul despre Romania

28 Apr 2004   •   00:00

Un raport al comisarului european pentru Extindere, Günther Verheugen, despre reorientarea negocierilor cu Romania a fost amanat.

IRINA CRISTEA, LAVINIA TUDORAN

Comisarul urma sa prezinte Comitetului pentru Afaceri Externe si Drepturile Omului din Parlamentul European, la cererea baroanei Emma Nicholson, strategia pe care Comisia o va adopta in urmatoarele luni fata de Romania. Prezentarea sa a fost insa amanata pe termen nelimitat. Potrivit purtatorului de cuvant al lui Verheugen, Jean-Christophe Filori, discutiile despre esecul planului de reunificare a Ciprului au monopolizat agenda Comitetului. Discutia despre Romania va avea loc la un termen ce va fi stabilit ulterior, a precizat Filori pentru Jurnalul National. Mai mult, dezbaterea va fi inlocuita cu o informare in scris din partea comisarului, dupa cum a explicat ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana, Lazar Comanescu. „S-a avut in vedere, cred eu, faptul ca lucrurile evolueaza normal si ca vor fi in continuare noi oportunitati pentru ca partea comunitara sa fie informata si sa constate cum evolueaza lucrurile in Romănia", a declarat Comanescu pentru Radio Romania Actualitati.

Informatii cu taraita

Diplomatii de la Bucuresti au fost zgarciti cu informatiile despre raport. Daca reprezentantul Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a spus ca nu poate da amanunte despre document, ministrul de Externe, Mircea Geoana, a spus ca raportul contine 22 de puncte suplimentare ce vor fi urmarite in tratativele cu Romania. Toate aceste noi prevederi vor fi indeplinite fara exceptie, milimetric", a asigurat Geoana.

×
Subiecte în articol: politic