x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Antena 3: "Povestea cu şapte state care s-ar opune aderării noastre nu există, să nu ne luăm după bârfe"

Victor Ponta la Antena 3: "Povestea cu şapte state care s-ar opune aderării noastre nu există, să nu ne luăm după bârfe"

04 Mar 2013   •   21:48
Victor Ponta la Antena 3: "Povestea cu şapte state care s-ar opune aderării noastre nu există, să nu ne luăm după bârfe"
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că ideea susţinută de preşedintele Traian Băsescu, potrivit căruia cel puţin şapte state s-ar fi opus în cazul unui vot pentru aderarea României la Schengen, reprezintă "o poveste" care nu există şi a arătat că poziţia statelor UE nu poate fi discutată "după bârfe".

 
"Nu există aşa ceva. Nu aveţi cum să ştiţi nici măcar de două. Când vorbim de poziţia unor ţări ale Uniunii Europene, nu putem să vorbim aşa, după bârfe la colţul străzii. Eu ştiam de o anumită reţinere a Germaniei, dar nu am vorbit niciodată în public despre acest lucru până când ministrul de Interne german, pe care îl apreciază foarte tare domnul preşedinte Băsescu, nu şi-a spus o poziţie oficială. Povestea asta cu şapte state...va fi greu de dumirit la cine se referă preşedintele şi mă bucur că nu le-a individualizat, că eram într-o situaţie ridicolă. Când vorbim de lucruri importante pentru România, iar ajungem la bârfe şi la datul la gioale românesc ", a spus Ponta la Antena 3, în timpul emisiunii realizată de Răzvan Dumitrescu, "Subiectiv".
 
El a ţinut să precizeze că autorităţile române nu au niciun fel de poziţie din partea niciunui alt stat membru care să spună că ar utiliza dreptul de veto şi că Germania este singura care şi-a exprimat această intenţie.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen în Consiliul JAI, spunând că are informaţii conform cărora sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot, fără a le nominaliza.
 

×