x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta şi-a depus candidatura la şefia PSD

Victor Ponta şi-a depus candidatura la şefia PSD

18 Feb 2010   •   00:00

Ponta şi-a depus candidatura la şefia PSD, dar neînsoţită de nicio listă pentru echipa de conducere. El a anunţat că preferă să aibă alături o serie de colegi de partid ca echipă, dar nu aleşi în bloc în baza unei astfel de liste, ci individual, conforma actualului statut.



Surse social-democrate, citate de antena3.ro, susţin că Ponta şi-a asigurat deja sprijinul esenţial al secretarului general al partidului Liviu Dragnea pentru a încerca să impună mâine, la şedinţa CExN, împreună cu restul adversarilor lui Geoană, candidatura individuală ca mod de alegere a conducerii la Congresul de sâmbătă.

Potrivit surselor citate, Ponta va face echipă cu Dragnea, care va candida pentru un nou mandat de secretar general. Lucrurile nu sunt deloc roze însă pentru actualul secretar general. Potrivit altor surse din partid, liderii moldoveni plănuiesc debarcarea acestuia din funcţie în cazul în care se va opta pentru candidaturi individuale. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a reuşit deja să obţină suport la nivelul filialelor moldovene şi şi-a anunţat astăzi intenţia de a candida pentru funcţia de secretar general.

"Rămân acelaşi om consecvent şi serios. Îmi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului pentru că eu cred că PSD şi românii trebuie să aibă o alternativă pentru viitor", a declarat Ponta la sosirea la sediul partidului.

El a precizat că există o serie de oameni importanţi din partid care doresc să facă echipă cu el, precum Liviu Dragnea, dar nu pe o listă, ci aleşi individual la Congres.

"Am fost uimit de luni încoace de reacţiile pe care le-am primit din partea organizaţiilor şi care toţi mi-au spus că nu doreau să aleagă soluţia trecutului, ci soluţia viitorului. Doresc să colaborez cu o serie de colegi. Unul din ei tocmai a urcat acum, domnul Radu Moldovan îşi depune funcţia de vicepreşedinte. Cârciumaru deasemenea, Nicu Bănicioiu care şi-ar dori să facă echipă cu un preşedinte tânar, corect, dar nu pe o listă", a conchis Ponta.

×
Subiecte în articol: politic