x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vila Lac 3 - Intalnirea secreta, la ceas de seara

Vila Lac 3 - Intalnirea secreta, la ceas de seara

de Carmen Vintila    |    Gabriela Antoniu    |    29 Sep 2006   •   00:00
Vila Lac 3 - Intalnirea secreta, la ceas de seara

Liberalii Radu Stroe si Crin Antonescu au confirmat ieri intalnirea pe care seful statului, Traian Basescu, a avut-o saptamana trecuta la Vila Lac 3 cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cativa membri din conducerea PNL.

Jurnalul National a relatat in editia de joi despre reuniunea de taina de la resedinta de protocol din Primaverii, la care au participat presedintele Basescu si premierul Tariceanu, alaturi de liberalii Puiu Hasoti, Crin Antonescu, Radu Stroe si alti doi membri ai conducerii liberale. Ieri, secretarul general al Guvernului, liberalul Radu Stroe, a confirmat pentru Jurnalul National ca intalnirea a avut loc. Mai mult decat atat, Radu Stroe a si recunoscut ca a participat la reuniunea care a durat doua ore. "Nu stiu sa mai spun ziua. A fost intr-o seara. Dupa parerea mea, acea intalnire a fost in mod indirect declansata de presedinte", a spus Radu Stroe. Personal, el crede ca seful statului a vrut sa vada pentru ultima data punctul de vedere al PNL inainte "de a arunca pe piata" propunerile pentru sefia Serviciilor secrete. El a mai spus ca liberalii nu stiau la momentul intalnirii de cele doua nominalizari si ca ei s-au dus la intalnire sa discute despre programul de guvernare si integrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007. "Dar impresia mea personala este ca, de fapt, domnia sa a dorit sa vada cum merg lucrurile", a precizat Stroe. Potrivit acestuia, seful statului a venit singur la intalnirea cu liberalii, unde s-au "discutat alte lucruri decat anticipate, decat Servicii", cum ar fi raportul de tara si alte lucruri care tin de Executiv". "Nu au fost discutii politice", a tinut sa precizeze secretarul general al Guvernului. Referitor la alegerile anticipate, Stroe a spus ca presedintele Basescu a facut doar "aluzie" la acestea, aratand ca "a trecut termenul la care puteau fi facute". Nici durata mandatului premierului nu a fost pe agenda celor prezenti la Vila Lac 3, dupa cum a sustinut Stroe, care a mai spus ca "presedintele a plecat nemultumit de la intalnire".

A DOUA CONFIRMARE. Dupa ce initial spusese ca nici nu confirma si nici nu infirma intrevederea, liberalul Crin Antonescu a recunoscut si el, la Realitatea TV, ca aceasta a existat. "A avut loc o intalnire neoficiala, dar care nu a fost la initiativa noastra si nici nu s-a discutat de anticipate, pur si simplu a fost un schimb de pareri despre programul de guvernare si despre raportul dintre PNL si Basescu", a spus Antonescu. Ceilalti liberali au fost mai rezervati. "Intre PNL si Basescu nu mai este nici o legatura", a declarat Puiu Hasotti, precizand ca nu are ce sa comenteze despre "o chestiune la care nu a fost". La randul sau, Gheorghe Flutur s-a abtinut de la orice comentariu legat de aceasta chestiune. "Nu vorbesc, sunt in apa si sunt tacut ca pestele", a spus si Decebal Traian Remes.

FARA ANTICIPATE
"A avut loc o intalnire neoficiala, dar care nu a fost la initiativa noastra si nici nu s-a discutat de anticipate" - Crin Antonescu, liderul deputatilor liberali

×
Subiecte în articol: politic stroe