x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: „Opoziția fuge de propria moțiune. Nu are suficiente voturi!”

Viorica Dăncilă: „Opoziția fuge de propria moțiune. Nu are suficiente voturi!”

02 Oct 2019   •   20:15
Viorica Dăncilă: „Opoziția fuge de propria moțiune. Nu are suficiente voturi!”

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat miercuri că Opoziţia „fuge” de propria moţiune de cenzură, susţinând că a demonstrat că nu are suficiente voturi ca acest document să fie adoptat de Parlament.

„Am avut surpriza de a constata că Opoziţia realmente fuge de propria moţiune. Singurul lucru pe care cei din Opoziţie au reuşit să îl demonstreze până acum este că nu au numărul suficient de voturi pentru moţiune. O demonstrează cele 194 de voturi exprimate astăzi în Parlament. Nu PSD trebuie să adune voturi, Opoziţia trebuie să-şi asigure 233 de voturi împotriva acestui Guvern şi adevărul este că nu există aceste voturi”, a spus Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Ea a acuzat Opoziţia de „tărăgănare” în cazul moţiunii de cenzură.

„Această tărăgănare, chiar de către semnatarii ei, arată cât de tare îşi doresc să vină la guvernare. Să înţelegem că, pentru parlamentarii Opoziţiei, România nu se reconstruieşte în weekend? Este prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru acest vot, pe care atât de tare spun că şi-l doresc? Nu erau cei din PNL aceia care voiau ca ziua de sâmbătă să fie lucrătoare? Este uluitoare ipocrizia parlamentarilor Opoziţiei şi de-a dreptul îngrijorătoare atitudinea cu care tratează acest act - o atitudine de oameni politici amatori, care se joacă de-a moţiunea şi de-a guvernarea, plină de dispreţ faţă de propriul electorat. Să se uite acum în ochii votanţilor şi să le spună că în weekend nu mişcă niciun deget pentru a decide soarta ţării. După un asemenea gest, stimaţi membri ai Opoziţiei, nimeni nu vă mai poate crede că vă doriţi sau că sunteţi în stare să guvernaţi această ţară. V-aţi arătat micimea, ipocrizia şi comoditatea, aţi arătat că nu sunteţi preocupaţi de acest popor şi de stabilitatea ţării, că sunteţi neserioşi şi comozi. Doar pentru că în acest weekend s-ar fi împlinit trei zile de la citirea moţiunii, aţi ales să nu o mai citiţi astăzi în Parlament. Este ruşinos şi este împotriva intereselor ţării să menţineţi această stare de instabilitate din care românii au de suferit”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a mai susţinut că oricât ar încerca Opoziţia să „tărăgăneze” votul, moţiunea de cenzură nu va trece.

„Oricâte tertipuri aţi căuta şi oricât v-aţi chinui să vă creaţi condiţii prielnice, rămâneţi aceeaşi adunătură de interese, oportunism şi ipocrizie care nu ştie, nu poate şi nu vrea în mod real să guverneze această ţară”, a spus ea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă