x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, discuții privind propunerile de miniștri interimari

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, discuții privind propunerile de miniștri interimari

02 Sep 2019   •   12:29
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, discuții privind propunerile de miniștri interimari

Convorbire de gradul zero între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, transmite Antena 3.

Premierul l-a sunat pe președinte pentru a-i cere lămuriri în legătură cu propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile deținute de ALDE. 

Președintele i-a spus premierului că va răspunde cât poate de repede.

Vă amintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care a luat act de demisiile miniştrilor Mediului, Energiei şi pentru Relaţia cu Parlamentul.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia Graţielei Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a lui Anton Anton, ministrul Energiei, şi a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, şi prin care se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului pentru cei trei.

Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu - Mediu, Viorel Ilie - Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton - Energie şi-au depus, marţi, demisia la Secretariatul General al Guvernului.

Decizia demisionarilor a fost luată după ce conducerea ALDE a hotărât luni retragerea de la guvernare.

După demisia celor trei, premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de miniştri interimari la Energie - Niculae Bădălău (ministrul Economiei), la Mediu - Ioan Deneş (ministrul Apelor şi Pădurilor) şi la Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea (ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ). 

×
Subiecte în articol: viorica dancila klaus iohannis