x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizită surpriză: Ambasadorul SUA s-a întâlnit la sediul MAI cu demisionarul Rus

Vizită surpriză: Ambasadorul SUA s-a întâlnit la sediul MAI cu demisionarul Rus

06 Aug 2012   •   16:22
Vizită surpriză: Ambasadorul SUA s-a întâlnit la sediul MAI cu demisionarul Rus

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein a fost luni la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, unde s-a intalnit cu ministrul demisionar Ioan Rus.

Biroul de presa al misiunii SUA la Bucuresti a anuntat, conform Mediafax, ca Ambasada americana reitereaza faptul ca Gitenstein se intalneste des cu oficialii romani, iar vizita de luni, chiar daca a avut loc in ziua demisiei lui Rus, "nu a fost cu nimic diferita" de celelalte efectuate pana in prezent.

Biroul de presa s-a limitat doar la a confirma vizita lui Mark Gitenstein la sediul MAI, fara a divulga ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar.

Ambasadorul american la Bucuresti a urmarit indeaproape evenimentele politice din ultimele luni si a facut apel in repetate randuri la respectarea independentei justitiei romane si a statului de drept.

De altfel, Ambasada SUA a lansat zilele trecute si un apel la adresa politicienilor romani, pe care ii indemna sa lase Curtea Constitutionala sa ia o decizie "bazata pe principii", in ceea ce priveste rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui.

"Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara. Este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate", a declarat misiunea diplomatica americana, inainte de anuntul CC privind amanarea validarii sau a invalidarii referendumului.

×