x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Voiculescu despre reabilitatea Spitalului de Arşi: Concentrarea domnului primar Tudorache pare însă să fi fost mai degrabă pe campania electorală

Vlad Voiculescu despre reabilitatea Spitalului de Arşi: Concentrarea domnului primar Tudorache pare însă să fi fost mai degrabă pe campania electorală

09 Ian 2017   •   16:16
Vlad Voiculescu despre reabilitatea Spitalului de Arşi: Concentrarea domnului primar Tudorache pare însă să fi fost mai degrabă pe campania electorală
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că, potrivit corespondenţei dintre instituţia pe care a condus-o şi Primăria Sectorului 1, la Secţia de terapie intensivă a Spitalul de Arsuri ar fi trebuit să aibă loc igienizarea întregului spaţiu, astfel încât să se obţină garanţii majore pentru prevenţia infecţiilor nosocomiale. 

"Între Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 Bucureşti au avut loc întâlniri şi o corespondenţă relevantă. Astfel, conform adresei nr. 4009 transmisă de Primăria Sectorului 1 în 23.08.2016, înregistrată la Ministerul Sănătăţii cu nr. 52958 în 23.08.2016, următoarele lucrări erau prevăzute în mod obligatoriu: 1. decopertarea pereţilor şi a pardoselii şi curăţarea tavanelor; 2. igienizarea întregului spaţiu astfel încât să se obţină garanţii majore pentru desfăşurarea unui act medical de calitate şi pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale", a scris Vlad Voiculescu, luni, pe o reţea de socializare. 

El a adăugat că acelaşi document prevedea: realizarea unui tavan fals în care să fie mascate reţelele de instalaţii, inclusiv cele de gaze medicale; verificarea reţelei electrice şi refacerea ei acolo unde este neconformă, montarea de lămpi etanşe încastrate în tavanul fals; realizarea unui sistem de ventilaţii pentru saloane respectându-se ordinul nr. 1500/2009; montarea de uşi etanşe la blocul operator şi asigurarea unui sistem HVAC funcţional conform normativelor în vigoare pentru astfel de spaţii; refacerea finisajelor cu utilizarea de finisaje interioare cu acreditări pentru astfel de spaţii medicale, realizarea de saloane cu un singur pat, nu mai mult de cinci saloane (deoarece spaţiul alocat nu permitea), cu uşi şi geam pentru a permite supravegherea facilă a pacientului. 

"Concentrarea domnului primar Tudorache pare însă să fi fost mai degrabă pe campania electorală decât pe treaba pe care şi-o asumase în mod lăudabil/ lăudat şi cât se poate de public", a mai scris Voiculescu. 

Primăria Sectorului 1 a informat luni că toate lucrările de la Spitalul de Arsuri au fost făcute la cererea şi cu avizul autorităţilor medicale, menţionând că la finalizarea lor va fi transmisă o notificare către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti prin care se va solicita avizul de conformitate privind respectarea normelor igienico-sanitare. 

"Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, comunica la data de 2 august 2016 lista de lucrări ce trebuie executate la secţia ATI, după cum urmează: montarea de aer condiţionat tip staţie centrală, igienizarea saloanelor de ATI (pereţi, plafoane, pardoseli), reabilitarea reţelei electrice la necesităţile compartimentului de ATI, montarea uşilor glisante, cu senzor, la intrarea în saloane şi dotarea cu staţie centrală de monitorizare a fiecărui salon ATI", a precizat PS 1, într-un comunicat de presă. 

Primăria a adăugat că, potrivit informărilor primite de la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 (autoritatea care a contractat lucrarea de modernizare a Secţiei ATI), la 22 august 2016 Spitalul de Arsuri comunica faptul că rezultatele analizelor la pereţi sunt conforme microbiologic. 

În presa centrală au apărut luni informaţii conform cărora firma de construcţii angajată să realizeze renovarea Spitalului de Arsuri nu ar fi realizat nicio decontaminare sau dezinfecţie a pereţilor, iar molozul contaminat ar fi fost manipulat şi aruncat de către muncitori. AGERPRES

×