x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vladescu, chemat la Parlament

Vladescu, chemat la Parlament

de Carmen Vintila    |    Lavinia Dimancea    |    27 Oct 2005   •   00:00
Vladescu, chemat la Parlament

Deputatii si senatorii din comisiile de invatamant, reuniti ieri in sedinta comuna, nu au vrut nici in ruptul capului sa discute bugetul pe anul 2006 alocat Educatiei in absenta ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu.

Solicitarea de suspendare a lucrarilor sedintei comune a comisiilor parlamentare de invatamant a venit chiar din partea fostului ministru al Educatiei, deputatul PSD Ecaterina Andronescu. Ea a sustinut ca "nu are sens sa discutam fara sa fim auziti de cine trebuie" si a solicitat si o pauza de consultari pentru grupurile PSD. Ulterior, ea le-a transmis parlamentarilor pozitia PSD de a nu accepta o suma mai mica de 5% din PIB pentru bugetul Ministerului Educatiei pe anul 2006. "Ca urmare, il asteptam pe ministrul de Finante pentru a gasi solutii pentru acoperirea acestui procent si anunt decizia reprezentantilor PSD de a ne retrage de la lucrarile comisiei in situatia in care punctul nostru de vedere nu este luat in considerare", a anuntat Andronescu. Ea a fost sustinuta si de presedintele comisiei de invatamant din Camera, deputatul PRM, Lia Olguta Vasilescu. Ca urmare, parlamentarii au suspendat sedinta.

CONTESTATIE LA TRANSPORTURI. Si parlamentarii din comisiile economice ale Camerei si Senatului au refuzat ieri sa ia in discutie proiectul de buget al Ministerului Transporturilor. De data aceasta, motivul a fost ca acesta nu cuprinde, in mod explicit, nici o suma de bani pentru constructia Autostrazii Transilvania, pentru coridorul IV, Autostrada Arad-Timisoara-Lugoj, Autostrada Drajna-Fetesti, pentru centurile ocolitoare oraselor Sibiu, Pitesti, Constanta. Ei au decis sa ceara ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa prezinte, in termen de 48 de ore, o completare in acest sens la proiectul de buget. PD s-a opus, PNL s-a abtinut, iar opozitia UDMR si PC au fost pentru. Potrivit deputatului PSD Dan Nica, daca vineri Ministerul Transporturilor nu vine cu aceasta anexa, bugetul acestui minister nu va fi supus aprobarii in comisii.

×
Subiecte în articol: politic