x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voiculescu: Uneori, Boc îi este net superior lui Băsescu

Voiculescu: Uneori, Boc îi este net superior lui Băsescu

11 Aug 2011   •   21:00
Voiculescu: Uneori, Boc îi este net superior lui Băsescu

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, amin­teste ca in ia­nuarie Traian Ba­sescu critica "po­vestile de ge­nul «sa luam nis­te bani din China»"

Intr-un text postat pe blog, vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, vor­beste despre vizi­ta in China pe care premierul Emil Boc, alaturi de ministrii Anca Boagiu si Gheor­ghe Ialomitianu, o face in aceste zile pentru a gasi investitori si apreciaza ca, in contextul in care inca de la inceputul anului chinezii au dezvoltat investitii de peste 100 de mi­liarde de euro in intreaga Europa, aceasta vizita este una tardiva.

"Am sustinut constant dezvoltarea relatiilor economice cu China. Chiar din anul 2010, printre solutiile economice propuse, includeam si necesitatea atragerii investitiilor chineze.

Insa, Traian Basescu, lipsit de cele mai elementare cunostinte econo­mi­ce, declara oficial in 6 ianuarie 2011, intr-un mesaj adresat membri­lor Guvernului, ca spera «ca ministrii nu vor cadea in plasa unei povesti de ge­nul "sa luam niste bani din China"».

Intre timp, intreaga Europa «a cazut in plasa». In primele 6 luni din 2011, chinezii au investit peste 100 de miliarde de euro in Europa, in tari precum Spania, Italia, Franta sau Ungaria. Cu fonduri chinezesti s-au construit repede si ieftin mii de kilometri de autostrada in Uniunea Europeana si s-au creat, direct si indirect, peste un milion de locuri de munca.

In aceste zile, premierul Boc face o vizita in China. Este foarte tarziu si intr-un moment in care intreaga lume este lovita de un nou val al crizei economice. Dar, chiar si asa chinuit si poticnit, Emil Boc dovedeste ca, daca i se repeta ceva de foarte multe ori, este posibil ca, in final, sa inteleaga. In comparatie cu Traian Basescu, care nici pana astazi nu a inteles ca Romania are nevoie urgenta de un ambasador la Beijing, Emil Boc pare a avea, macar uneori, o capacitate de intelegere net superioara.

Zilele acestea, in presa americana au loc dezbateri referitoare la nivelul de inteligenta al presedintelui Obama. Sincer, ii invidiez pe americani, in Romania o dezbatere despre inteligenta presedintelui Basescu ar fi complet lipsita de obiect", scrie Voiculescu pe blogul sau.

×