x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: Guvernul umblă cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri

Vosganian: Guvernul umblă cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri

25 Mar 2020   •   12:00
Vosganian: Guvernul umblă cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri

Varujan Vosganian cere anularea articolului care prevede că beneficiază de indemnizaţia de 75% firmele care nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaţilor lor.

Deputatul ALDE atenţionează Guvernul „să nu umble cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri şi să fie făcute doar ca să dea bine în faţa opiniei publice”.

„Cu alte cuvinte, numai firmele care trăiesc de azi, pe mâine, care şi-au cheltuit banii sau i-au scos din firmă, beneficiază de ajutor! Firmele cu bonitate, care au linii de credit, care au fost precaute şi şi-au creat rezerve, nu beneficiază! Ca să nu mai vorbim de faptul că, chiar în condiţiile disponibilizărilor, firmele au o seamă de alte cheltuieli pentru care au nevoie de resurse financiare! Iată modul interesant prin care Guvernul răsplăteşte spiritul antreprenorial!”, spune Vosganian.

El crede că Guvernul ar trebui să ofere explicaţii la faptul că „un bar cu 10 salariaţi care şi-a încetat activitatea primeşte imediat şi integral susţinerea de 75% din salariu pentru angajaţi, iar o fabrică de textile cu sute de angajaţi, aflată în aceeaşi situaţie, trebuie mai întâi să dovedească că nu are o leţcaie şi apoi să aleagă dintre salariaţi un sfert pe care să-l dea afară”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: varujan vosganian