x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ziua maghiarilor dă liber în Parlament

Ziua maghiarilor dă liber în Parlament

de Carmen Vintila    |    Aniela Nine    |    09 Mar 2011   •   15:13

Pentru că martţi, 15 martie, este Ziua maghiarilor de pretutindeni, senatorii şi deputaţii, solidari cu colegii de la UDMR, şi-au luat liber. Aşadar, parlamentarii vor avea luni, 14 martie, şI marţI, 15 martie activităţI în circumscripţiile electorale. Decizia a fost luată de conducerile celor două Camere, iar dacă senatorii au recunoscut că motivul acestor zile libere îl constituie sărbătoarea maghiarilor, deputaţii s-au cam codit. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a anunţat că liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente a cerut ca aleşii maghiari să fie lăsaţI să participe în data de 15 martie la festivităţile din colegiile lor.

" Nu avem liber luni şI marţI, ci activităţI în teritoriu, în circumscripţii. Deputaţii le pot folosi pentru întâlniri cu alegătorii vizavi de votul pe moţiune. Maghiarii, pe 15, au ziua naţională şI probabil că vor avea manifestări de genul acesta. Programul a fost propus de secretarul general”, a anunţat secretarul Camerei, Nicolae Mircovici. Potrivit acestuia, programul a fost adoptat de conducerea Camerei cu majoritate de voturi, de la vot abţinându-se liberalul Dan Motreanu şI pesedistul Georgian Pop.

"Probabil că la sugestia UDMR s-a făcut acest program”, a admis, în cele din urmă, Mircovici, precizând că dacă luni s-ar fi ţinut şedinţa de plen a Camerei, şI marţI ar fi trebuit să plece maghiarii, miercuri urmau să se întoarcă la moţiune şI ar fi fost "două cheltuieli în plus”.

×