x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România

A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România

11 Feb 2021   •   10:52
A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România

Cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește, astăzi, în România. 92.400 de doze ajung pe cale terestră, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Dintre acestea, 37.800 de doze vor fi distribuite, vineri, către centrele regionale din Braşov şi Constanţa:

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 19.800 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 18.000 doze.

La Centrul Naţional de Naţional de Depozitare Bucureşti vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi trimise cabinetelor de vaccinare destinate persoanelor care intră în etapa a II-a. Este vorba despre cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, cu vârste între 18-55 de ani. În aceste centre vor fi administrate doze din ambele tranșe. 

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade Celsius.

Programările au început pe 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi, care vor permite realizarea listelor de pacienți până la 11 aprilie. 

×
Subiecte în articol: AstraZeneca