x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A început votul în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti"; 33 de proiecte au fost declarate eligibile

A început votul în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti"; 33 de proiecte au fost declarate eligibile

06 Noi 2017   •   16:17
A început votul în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti"; 33 de proiecte au fost declarate eligibile

Bucureştenii îşi pot exprima până pe 17 noiembrie opţiunea pentru unul dintre cele 33 de proiecte depuse în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti", declarate eligibile de comisia de evaluare. 

"Cetăţenii înregistraţi care au cel puţin 18 ani împliniţi şi domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti sunt invitaţi să voteze propunerile eligibile de proiect afişate cu nota comisiei şi evidenţiate ca eligibile începând cu data de 6 noiembrie", reiese dintr-o notă publicată pe pagina campaniei, http://propunepentrubucuresti.pmb.ro/. 

După etapa de evaluare, lista celor 151 de proiecte depuse iniţial s-a restrâns la 33. 

Propunerile vizează următoarele domenii: sănătate (4 proiecte declarate eligibile); infrastructură culturală (3); amenajare/reabilitare spaţii publice (10); spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii (1); smart city/oraş digital (1); infrastructură - zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale (4); mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei (8); infrastructura socială (2). 

Pe 30 august, la propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind demararea campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni sub titulatura ''Propune pentru Bucureşti!'', campanie ce se desfăşoară în perioada 18 septembrie - 24 noiembrie. 

Astfel, cele 20 de proiecte declarate câştigătoare vor beneficia de o susţinere totală de 4.000.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul în lei), în condiţiile în care valoarea totală estimată pentru un proiect nu trebuie să depăşească 200.000 euro. 

Comisia de evaluare constituită din reprezentanţi/ specialişti ai Municipalităţii a analizat în perioada 9 octombrie - 3 noiembrie toate cele 151 de proiecte depuse. În perioada 6 - 17 noiembrie se desfăşoară etapa de vot, la care poate participa orice persoană fizică, ce are vârsta de minim 18 ani, domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti şi care şi-a creat un cont de utilizator pe site-ul PMB, la secţiunea dedicată campaniei. Cetăţenii vor putea vota online o singură propunere de proiect din fiecare domeniu. 

În urma ierarhiei votului, acţiunile necesare pentru implementarea unui număr de 20 de proiecte prioritare propuse de cetăţeni vor fi incluse în proiectul de buget al Municipiului Bucureşti pentru anul 2018, ce va fi supus spre adoptare Consiliului General. AGERPRES

×