x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aeroportul Internațional Henri Coandă București a ajuns la 4,9 milioane de pasageri în primele 9 luni din 2021

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a ajuns la 4,9 milioane de pasageri în primele 9 luni din 2021

08 Noi 2021   •   16:35
Aeroportul Internațional Henri Coandă București a ajuns la 4,9 milioane de pasageri în primele 9 luni din 2021

Aeroportul Internațional Henri Coandă București, cel mai mare aeroport din ţară, a ajuns la 4,9 milioane de pasageri în primele nouă luni din acest an, trafic în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise de oficialii companiei către ZF.

„Am avut în ianuarie-septembrie anul acesta 51.294 de mişcări (decolări şi aterizări) pe aeroportul din Otopeni, faţă de 42.292 de mişcări în perioada similară a acestui an“, a declarat pentru ZF Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, care admi­nistrează aero­porturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa).

El spune că operatorii ae­rieni şi-au reluat zborurile la frecvenţe apropiate cu cele de dinainte de pandemia de COVID-19 şi că până la final de an traficul pe Otopeni ar putea atinge nivelul de 6,5 milioane de pasageri.

„S-a redresat traficul la nouă luni, în octombrie sunt aproape 700.000 de pasageri iar în noiembrie şi decembrie estimăm 400.000-500.000 de pasageri pe fiecare lună. Şi zborurile charter lansate au contribuit la creşterea traficului.“

De pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) au decolat zilnic 189 de avioane (în medie) în primele trei trimestre ale anului, faţă de 156 de avioane în perioada similară a anului trecut.

În lunile de vară au raportat creşteri ale traficului şi aeroportului din Cluj Napoca (al doilea oraş din care erau operate cele mai multe zboruri charter) dar şi aeroportul din Iaşi, destinaţii care au fost puse pe harta zborurilor charter.

Mediafax

×
Subiecte în articol: aeroport henri coanda