x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Atenţionare de călătorie a Ministerului Afacerilor Externe, pe teritoriul Italiei

Atenţionare de călătorie a Ministerului Afacerilor Externe, pe teritoriul Italiei

09 Ian 2017   •   16:01
Atenţionare de călătorie a Ministerului Afacerilor Externe, pe teritoriul Italiei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Italiei că Serviciul local de Protecţie Civilă a anunţat prelungirea condiţiilor meteorologice nefavorabile pentru perioada 9 - 10 ianuarie. 

Perturbările vor avea o intensitate mai redusă şi caracter intermitent şi vor afecta îndeosebi coasta adriatică şi regiunile sudice, se arată într-un comunicat al MAE, transmis, luni, Agerpres.

Conform Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene, precipitaţii sub formă de ninsoare se vor înregistra inclusiv în zonele cu altitudini joase, în special în regiunile Abruzzo, Molise, Puglia, Basilicata şi în estul regiunii Campania; ninsori slabe sau moderate se vor înregistra pe alocuri şi în celelalte regiuni din centrul şi sudul ţării, în timp ce avertizarea pentru vânturi puternice şi temperaturi scăzute rămâne valabilă pentru partea centrală şi meridională a peninsulei. 

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, cei interesaţi pot accesa site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/. De asemenea, informaţii cu privire la condiţiile meteorologice şi condiţiile de călătorie sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecţie Civilă, la adresa www.protezionecivile.gov.it. 

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale. 

×