x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Autoritățile române vor solicita aducerea în țară a copilului spitalizat în Danemarca

Autoritățile române vor solicita aducerea în țară a copilului spitalizat în Danemarca

06 Feb 2022   •   17:24
Autoritățile române vor solicita aducerea în țară a copilului spitalizat în Danemarca
Sursa foto: Facebook / Voluntari in Europa

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va solicita aducerea în țară a copilului spitalizat în Danemarca, a anunțat duminică ministrul Gabriela Firea.

Solicitarea va fi făcută luni, iar transportul copilului se va face atunci când starea de sănătate i-o va permite.

„Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menținerea în familia extinsă a unui copil este o opțiune mai bună decât plasarea într-o instituție sau familie străină. Având în vedere circumstanțele în care s-a produs acest caz vom începe discuțiile cu autoritățile daneze și ne exprimăm speranța că acestea vor da rezultate cât mai rapide având în vedere interesul copilului”, a anunțat, pe Facebook, Gabriela Firea.

Reprezentanții Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse vor rămâne în strânsă coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, pentru a vedea în ce măsură pot fi ajutați părinții copilului.

Doi cetăţeni români, soţ şi soţie, rezidenţi în Danemarca, au fost reţinuţi de către autorităţile daneze şi se află în custodia a două centre de detenţie diferite. Copilul celor doi soţi a fost internat, la data de 29 ianuarie, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate informaţii cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Informații despre acest caz au fost date publicității sub forma unui apel umanitar postat în numele celor doi români pe pagina de Facebook „Voluntari în Europa”.

„(…) După multe apeluri telefonice ale mămicii disperate, datorate plânsetelor copilului și ignorării din partea moașei care susținea că: `așa plâng bebelușii` Mathias a ajuns la Spitalul din Odense, iar medicii după ce au pus diagnosticul de hemoragie craniană, au anunțat poliția pentru a stabili dacă copilul s-a născut cu ceva probleme sau s-a întâmplat ceva pe parcurs. Cei doi soți au fost arestați și continuă să rămână în închisoare până la terminarea anchetei”, se arată în mesajul „Voluntari în Europa”.

Presa olandeză scrie că bebeluşul de cinci săptămâni, născut în a doua zi de Crăciun, a fost internat la Spitalul Universitar Odense, unde medicii au fost de părere că viaţa i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Cuplul, 25 şi 27 de ani, a negat că şi-ar fi expus copilul la violenţă şi a cerut ajutor.
 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea