x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bătrânii săraci și uitați ai României. Bunica Margareta are 94 de ani și o dorință simplă de Crăciun

Bătrânii săraci și uitați ai României. Bunica Margareta are 94 de ani și o dorință simplă de Crăciun

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   10:30
Bătrânii săraci și uitați ai României. Bunica Margareta are 94 de ani și o dorință simplă de Crăciun

Inflația și scumpirile i-au pus pe români în fața unei situații dificile. Nu-și mai poată cumpăra nici produse de bază, despre a-și îndeplini o plăcere nici nu mai poate fi vorba.

Prețurile mari i-au lovit din plin mai ales pe oamenii în vârstă care trăiesc singuri. Sunt adesea săraci și bolnavi, trăiesc de pe o zi pe alta iar pensiile nu le ajung. 

Este și situația bunicii Margareta. Ea are 94 de ani și o dorință simplă. La masa de Crăciun să bea un pahar cu suc. Femeia își pune speranța în vecini pentru că ei sunt singurii care o ajută. Ea îi consideră îngeri păzitori. 

Locuiește într-o casă sărăcăcioasă și neîncălzită. Trermură  de frig lângă soba rece deoarece încălzirea costă prea mult. Este îmbrăcată gros dar tot îi este frig, relatează antena3.ro. 

"Nu am lemne. Odată îmi aducea primarul, acum văd că nu mi-a mai adus", povestește femeia, speriată că iarna este abia la început.

Bunica se descurcă greu și cu mâncarea pentru că pensia ei este de numai 1.000 de lei.

"Am în pungă nişte zahăr. Iau câte o linguriţă noaptea. Nu ştiu ce să mai fac, nu mai ştiu", spune ea.

A muncit toată viața dar acum abia reușește să trăiască de la o zi la alta. Singura ei dorință este să aibă o sticlă cu suc la masa de Crăciun. 

Însă situația ei nu este singulară. Doar în județul Mehedinți, unde locuiește femeia, sunt sute de bătrâni în astfel de situații, petrecându-și sărbătorile și viața în sărăcie și griji. 

Bunica Margareta vrea doar o sticlă cu suc la masa de Crăciun

 

 

 

×