x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social BNS organizează un protest de amploare în Capitală. Care sunt cerințele sindicaliștilor

BNS organizează un protest de amploare în Capitală. Care sunt cerințele sindicaliștilor

06 Apr 2022   •   09:51
BNS organizează un protest de amploare în Capitală. Care sunt cerințele sindicaliștilor

BNS organizează, astăzi, un miting de protest în Piața Victoriei din Capitală, urmat de un marș spre Piața Constituției.

Vor participa 5.000 de persoane care fac parte din cele 35 de federaţii sindicale afiliate la BNS, din sectorul privat şi din sistemul bugetar.

Blocul Național Sindical (BNS) cere măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social, precum și măsuri de urgență pentru securitatea energetică şi alimentară a României.

Din punct de vedere energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune peste efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, ceea ce a provocat o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România,energie electrică, gaze şi combustibil, cu cele europene, cu efecte în creşterea preţurilor.

BNS cere încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare cu măsuri concrete pentru relansarea acestui sector şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei. 

×
Subiecte în articol: bns proteste