x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cabana Urlea are nevoie de Moş Crăciun

Cabana Urlea are nevoie de Moş Crăciun

de L.Budin    |    13 Dec 2019   •   18:30
Cabana Urlea are nevoie de Moş Crăciun

Asociațiile Poveștile Carpaților şi Om pe Munte organizează sâmbătă, 14 decembrie, o excursie cu cei care doresc să colinde zidurile arse ale cabanei Urlea. Grupul va urca în Munţii Făgăraş şi va intona cântece de Crăciun la punctul terminus, pentru a atrage atenţia asupra locului de popas care a fost mistuit de flăcări – şi care trebuie refăcut.

 

Cabana Urlea din Făgăraş, ridicată cu multe eforturi în perioada interbelică de saşii pasionaţi de munte, a ars din temelie în octombrie anul acesta. O mână criminală a pus focul exact în perioada când se făceau studiile de teren pentru consolidarea clădirii.

 

Tricolor în cenuşă

Evenimentul care va fi organizat în acest weekend e menit să atragă atenţia asupra necesităţii reconstruirii locului. Plecarea celor 15 turişti are loc sâmbătă, 14 decembrie, de la Schitul Breaza. Cei care doresc să se implice activ pot veni cu propuneri și idei de promovare a proiectului Urlea. „În vremuri mai bune, acolo ne-ar fi așteptat o cabană și un cabanier primitor, cu un ceai fierbinte și o plăcintă de mere”, spun organizatorii. „Noi vom merge și vom colinda zidurile cabanei care a ars. Vom duce un tricolor, care să ne fie străjer de nădejde în demersul de reconstruire a cabanei Urlea, demarat de Asociația Poveștile Carpaților. Mergem acolo în căutarea lui Moş Crăciun, care îndeplineşte dorinţele şi transformă visurile în realitate.”

 

Bani pentru anexă

Cristina Stanciu, unul dintre fondatorii Asociaţiei Poveştile Carpaţilor, care a răscumpărat cabana când din ea mai rămăsese doar o ruină, spune că evenimentul de sâmbătă este începutul colaborării cu cei de la Om pe Munte. Ei au căpătat o experienţă nepreţuită în refacerea şi gestionarea refugiilor turistice abandonate - Şaua Strunga din Bucegi şi cel de pe Valea Florei, din Munţii Baiului. „Ne vor sprijini în demersurile noastre de acum înainte. Vom căuta împreună soluţii pentru a organiza cât mai multe evenimente şi a mai strânge nişte bani”, spune Cristina. „Poate aşa vom reuşi, când se face cald, să ridicăm măcar anexa cabanei care a ars”.

 

 

×
Subiecte în articol: cabana Urlea moş crăciun