x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Capitala se pregătește să atragă fonduri europene pentru dotarea spitalelor și centrelor sociale în lupta contra Covid-19

Capitala se pregătește să atragă fonduri europene pentru dotarea spitalelor și centrelor sociale în lupta contra Covid-19

13 Mai 2020   •   09:59
Capitala se pregătește să atragă fonduri europene pentru dotarea spitalelor și centrelor sociale în lupta contra Covid-19

La inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, 6 proiecte de hotărâre pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile disponibile prin POIM, pentru lupta împotriva Covid-19 și a consecințelor sale în rândul populației au fost aprobate în ședința CGMB de luni. Proiectele vor fi derulate de instituții administrate de Primăria Capitalei în domeniile sănătate (5 proiecte STOP-Covid) și social (Proiectul ”Protejati impotriva Covid”).

 

Proiectele nu presupun contribuție financiară de la bugetul local (cotă de cofinanțare 0%), întrucât prin POIM sunt finanțate integral toate cheltuielile eligibile aferente.

Primarul General, Gabriela Firea: „ASSMB și 5 spitale s-au pregătit sa depuna proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile - direcționate în contextul epidemiei Covid pentru a proteja sănătatea populației, prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020 – Axa 4.”

 

Proiectele în domeniul medical privesc decontarea sumelor deja cheltuite în Capitală pentru limitarea Covid-19, dar și noi achiziții care se vor face în acest an pentru: dotări, aparatură, materiale sanitare și de protecție, în special ventilatoare, paturi, infrastructură de terapie intensivă, echipamente specializate de protecție pentru personalul medical, izolete.

 

Noile achiziții privesc tot limitarea răspândirii virusului și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației.

 

Cele 5 proiecte „STOP-COVID” vor fi derulate de ASSMB în parteneriat cu Spitalul Colentina, Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”, Spitalul OMF - de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și au o durata de implementare de 6 luni.

 

Si in domeniul social există oportunitatea de atragere de fonduri nerambursabile (100%) prin POIM a echipamentelor de protectie destinate categoriilor vulnerabile din centrele sociale rezidentiale. Este vorba în special despre achizitia de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte, viziera de protectie, manusi de unica folosinta, masti de protectie, biocide si materiale de protectie.

 

Ca urmare, DGASMB va depune un proiect pentru finanțare prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa Prioritara 9, Protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de Covid – 19, obiectiv 9.1 Cresterea capacitatii de gestioare a crizei sanitare Covid – 19.

×
Subiecte în articol: gabriela firea