x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cât a obținut o femeie din reciclarea PET-urilor aruncate de pelerinii de la Sf. Parascheva

Cât a obținut o femeie din reciclarea PET-urilor aruncate de pelerinii de la Sf. Parascheva

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   13:45
Cât a obținut o femeie din reciclarea PET-urilor aruncate de pelerinii de la Sf. Parascheva
Sursa foto: Mediafax

O femeie din Iași a adunat PET-urile, sticlele și dozele aruncate de credincioșii care au venit la moaștele Sfintei Parascheva.

Alina are 37 de ani și un băiat de 12 ani, pe care îl crește singură. Ea spune că din 8 octombrie a început să adune zlnic peste 300 de recipiente pentru a obține garanția de 50 de ani. A câștigat astfel între 150 și 180 de lei pe zi.  

„Vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă”, povestește Alina, care are 37 de ani, pentru Bună Ziua Iași.

Femeia a rămas singură de câțiva ani, după ce s-a despărțit de soțul ei, și se descurcă greu cu banii. Ea a învățat doar patru clase și se poate angaja doar temporar, pe bani puțini.

Alina adună mereu recipiente reciclabile pentru a obține câțiva bani în plus. 

„Băiatul meu are 12 ani, este la școală, am doar eu grijă de el, nu mai am pe nimeni/ Însă ne-am învățat așa, să ne descurcăm. Și sunt sigură că odată ce va crește, își va ajuta mama. Vreau ca el să aibă ce mânca, să poată merge la școală, să nu fie ca mine, cu patru clase”, a mai spus femeia.

×
Subiecte în articol: pet reciclare sfanta parascheva pelerinaj