x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce nu trebuie să-ți lipsească de la masa festivă de Revelion!

Ce nu trebuie să-ți lipsească de la masa festivă de Revelion!

21 Dec 2019   •   15:34
Ce nu trebuie să-ți lipsească de la masa festivă de Revelion!
Sursa foto: Sursă foto: Jordan Arnold on Unsplash

Pentru o gazdă bună organizarea mesei festive de Revelion este un eveniment care trebuie pregătit în cele mai mici detalii. De la conversația dirijată cu diplomație, crearea atmosferei de sărbătoare și până la aranjarea mesei și pregătirea meniului, gazda nu trebuie să scape din vedere niciun amănunt care ar putea contribui la succesul festinului. 

Este o decizie inspirată să alegi pentru această ocazie o față de masă albă, dintr-un material fin și elegant. Eventual, poți crea câteva pete de culoare prin traversele sau naproanele pe care le folosești. Masa festivă de Revelion va fi oricum încărcată de variate tipuri de preparate. Lasă cromatica mâncării să fie în prim plan. Folosește, de asemenea, veselă și tacâmuri de calitate, cu design neconvențional și modern. Cele albe sunt foarte potrivite pentru a scoate în evidență platingul preparatelor servite de Revelion.

Cât privește alimentele norocoase, iată ce nu trebuie să-ți lipsească de la masa festivă de Revelion!

    1. Strugurii albi sunt considerați în Spania și Mexic un simbol al norocului. Invită-ți oaspeții să mânânce câte un bob la fiecare dintre cele 12 bătăi de ceas care anunță miezul nopții. Pe lângă noroc, o să ai parte și de ceva distracție! 

    2. Cine își dorește copii și bunăstare în noul an trebuie să aibă la masă rodie. Grecii consideră că rodia este un simbol al abundenței și fertilității. O poți folosi într-una dintre rețetele de salată.

    3. Mănâncă pește de Anul Nou ca să aluneci prin viață asemenea lui și să nu se lipească necazurile de tine! Această credință este specifică și europenilor și asiaticilor. Există chiar și în România, în zonele de sud ale țării.

    4. Ghicește-ți norocul în plăcinta de brânză cu răvaș! Poți realiza diferite variante ale acesteia: cu brânză dulce și stafide, cu brânză sărată sau plăcinte cu brânză Cheddar. Momentul va fi apreciat de toți invitații și nu doar din punct de vedere culinar. În trecut, la noi se obișnuia ca, în loc de răvaș, să se ascundă în plăcintă un ban de argint. Iar norocosul care îl găsea avea parte de abundență tot anul.

    5. Carnea de porc aduce noroc la bani! Este o tradiție existentă în Germania, în tot Estul Europei și adoptată și în Statele Unite. Fie sub formă de șuncă, fie sub formă de fripturi suculente, porcul trebuie să nu lipsească de la masa de Anul Nou!

    6. Tortul sau prăjiturile tradiționale cu aspect festiv trebuie obligatoriu incluse în meniu pentru o astfel de sărbătoare. În unele țări există prăjituri care se mănâncă tradițional în ajun de Anul Nou: vasilopita, la greci, prăjituri cu marțipan în Austria, porc din pastă de migdale cu zahăr în Germania. 

    7. Verdețurile simbolizează forța vieții, capacitatea de renaștere și abundența. Ai grijă să nu-ți lipsească de la masa de Anul Nou. O salată cu creveți și verdețuri sau cu prosciutto, rucola și parmezan sunt și festive și – conform tradiției – îți vor aduce și spor la bani!

 

×