x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social "#Colectiv - Nouă ne pasă" - concert caritabil, duminică, la Arenele Romane

"#Colectiv - Nouă ne pasă" - concert caritabil, duminică, la Arenele Romane

30 Oct 2016   •   08:26
"#Colectiv - Nouă ne pasă" - concert caritabil, duminică, la Arenele Romane
Sursa foto: FOTO: ARHIVA

Un concert pentru strângere de fonduri va avea loc, duminică, la Arenele Romane din Bucureşti, la un an de la tragedia din Colectiv, eveniment organizat de o parte dintre răniţi împreună cu Asociaţia Promusic Events.

Potrivit unui comunicat al Promusic Events transmis AGERPRES, la concertul "#Colectiv - Nouă ne pasă" vor urca pe scenă atât formaţii tinere, precum Up To Eleven sau 9.7 Richter, ai căror membri au fost răniţi la Colectiv, cât şi artişti consacraţi - Holograf, Vama, Antract, Nicu Covaci, Jukobox şi The Rock (Tributul AC-DC).

"Pe 30 octombrie 2015, lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promiţătoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity a pierdut patru dintre cei cinci membri în timpul concertului de lansare al celui de-al doilea material discografic, 'Mantras of War'. Alături de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziarişti, dintre care unii scriau despre muzica rock încă din anii 1990, sunetişti, prieteni şi fani, nelipsiţi de la concerte, care prin devotamentul lor au menţinut vie pasiunea pentru acest gen muzical. (...) În afară de cei 64 de tineri plecaţi mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alţi răniţi se zbat cu probleme fizice şi psihice greu de depăşit. Mulţi sunt practic mutilaţi pe viaţă şi au de parcurs un drum lung până când vor putea, dacă vor mai putea, să-şi exercite profesia sau pasiunea. A sosit timpul ca scena pe care au iubit-o şi sprijinit-o să fie alături de ei", se arată în comunicatul citat.

La Arenele Romane va fi un stand special amenajat, unde cei prezenţi vor putea achiziţiona diferite produse unicat (CD-uri cu autografe, tricouri cu autografe şi alte produse) primite din partea formaţiilor româneşti şi străine dornice să-i susţină pe cei aflaţi în suferinţă, informează organizatorii.

Crucea Roşie România se alătură acestui demers important şi continuă susţinerea răniţilor implicaţi în tragedia de la clubul Colectiv.

"Victimele tragicului eveniment petrecut în clubul bucureştean Colectiv au în continuare nevoie de ajutor. De aproape un an, Crucea Roşie Română este alături de cei aflaţi în suferinţă. Continuăm să acordăm tot sprijinul necesar celor care au nevoie de recuperare. (...) Vă asigurăm că suma colectată cu această ocazie va fi folosită, la fel ca şi celelalte fonduri, pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care continuă să se confrunte cei afectaţi", a precizat Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română, citat în comunicat.

Intrarea se face pe bază de donaţie (60 lei sau 100 lei), în funcţie de posibilităţile fiecăruia. Accesul publicului va fi permis de la ora 16,30.

Fondurile obţinute în urma evenimentului caritabil vor fi donate pentru ajutorarea victimelor din tragedia Colectiv.

Sursa: AGERPRES

×