x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Degustare de produse tradiționale la Palatul Parlamentului şi la Bruxelles

Degustare de produse tradiționale la Palatul Parlamentului şi la Bruxelles

10 Oct 2017   •   14:47
Degustare de produse tradiționale la Palatul Parlamentului şi la Bruxelles

Mai multe produse tradiţionale din Harghita sunt prezentate, marţi, la Bucureşti, la evenimentul organizat la Palatul Parlamentului cu ocazia zilei produselor agroalimentare româneşti, o degustare urmând să aibă loc şi la Bruxelles, unde se desfăşoară un workshop pe tema politicilor de siguranţă alimentară, a anunţat Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Harghita.

Potrivit sursei citate, la evenimentul de la Bucureşti pot fi degustate peste zece produse locale, cum ar fi preparate din carne, apă minerală, produse lactate, produse de panificaţie sau plante medicinale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a apreciat, potrivit sursei citate, că Ziua produselor agroalimentare româneşti "reprezintă o bună oportunitate de promovare a produselor şi a valorilor culturale harghitene", dar încurajează şi consumul de alimente sănătoase, contribuie la dezvoltarea relaţiilor dintre producători, dar şi la protejarea patrimoniului cultural şi culinar al judeţului.

În perioada 10-11 octombrie, în organizarea Consiliului Judeţean Harghita are loc la Bruxelles un workshop pe tema politicilor de siguranţă alimentară, ocazie cu care va avea loc expoziţie şi degustare de produse tradiţionale locale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: degustare produse traditionale