x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dosarele inculpaţilor de la Colectiv, reunite

Dosarele inculpaţilor de la Colectiv, reunite

16 Ian 2018   •   20:40
Dosarele inculpaţilor de la Colectiv, reunite
Sursa foto: Adrian Manolache

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, ca dosarul în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul Colectiv în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Iniţial, procurorii de la DNA şi Parchetul General au trimis în instanţe trei dosare în legătură cu tragedia de la Colectiv. La Tribunalul Bucureşti, dosarul fostului primar Cristian Popescu-Piedone, la Judecătoria Sectorului 4, dosarul patronilor clubului, iar la Tribunalul Militar Bucureşti, dosarul pompierilor Antonina Radu şi George Petrică Matei.

Pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei au fost trimişi în judecată de DNA în octombrie 2016 şi sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, cei doi inculpaţi au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, fără a întocmi vreun act de control şi fără a întreprinde vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidenţă de către ISU Bucureşti pentru că funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 12 februarie. 

 

×
Subiecte în articol: dosar colectiv