x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dragnea: Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului

Dragnea: Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului

09 Oct 2016   •   18:20
Dragnea: Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, că aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, cu prilejul Zilei naţionale a comemorării victimelor Holocaustului din România.

"Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului, a celor care au căzut pradă celei mai sălbatice ideologii politice din istorie, ideologia urii", a afirmat liderul PSD în mesajul său.

Dragnea a adăugat că data de 9 octombrie este ziua în care ne aducem aminte că tragedia Holocaustului, "cea mai violentă manifestarea răului în istorie", nu trebuie să se mai repete niciodată.

"Unul dintre cei mai lucizi filosofi politici ai secolului al XX-lea, Hannah Arendt, spunea: 'Adevărul trist este că răul este comis mai ales de oameni care nu se pot decide să fie buni sau răi'. Este un avertisment moral transmis generaţiilor viitoare de care trebuie să ţinem cont. De aceea, alături de Institutul 'Elie Wiesel', am semnat recent un protocol prin care încercăm să recuperăm memoria lucidă, critică, asupra trecutului dureros şi să ne asigurăm că niciodată societatea românească nu va mai permite prezenţa răului absolut în rândurile ei", a menţionat preşedintele PSD.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea holocaust victime