x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Economii de milioane de euro la CNAS

Economii de milioane de euro la CNAS

de Monica Cosac    |    29 Aug 2017   •   20:20
Economii de milioane de euro la CNAS

După ce instanţa a decis că poate profesa din nou, ortopedul Gheorghe Burnei afirmă că „nu a condiţionat niciodată actul medical”, iar banii lăsaţi de pacienţi erau folosiţi pentru a cumpăra mâncare colegilor care îi erau alături la operaţii.

Nu am condiţionat niciodată actul medical. Am refuzat constant ceea ce toţi pacienţii şi rudele acestora oferă în toate spitalele din ţară. Dacă aceştia au lăsat bani din proprie iniţiativă, deseori şi fără ştirea mea, i-am folosit pentru a cumpăra mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operaţii, peste program.(…) Nu am făcut medicină pentru bani şi nu am cerut niciodată nimic de la nimeni. Ortopedia este viaţa mea!”, spune medicul, într-un comunicat de presă, în care precizează că era prezent în spital deseori până la miezul nopţii.  

Medicul mai spune că ultimele opt luni au fost un coşmar „pentru că totul este ireal de nedrept”, însă nu regretă decizia de a rămâne să profeseze în ţară.

„Chiar şi în aceste momente de grea încercare, să ştiţi că nu regret decizia de a rămâne în ţara mea şi de a-mi aduce contribuţia salvând mii de copii şi aducând economii de milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate şi românilor operaţi, care altfel ar fi trebuit să plătească o parte din costurile cu spitalele din străinătate”, a afirmat Gheorghe Burnei, susţinând că este vorba, de fapt, de o conspirația pusă la cale pentru eliminarea sa din chirurgia pediatrică.

Acuzat de mai multe fapte de luare de mită, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei s-ar putea întoarce la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Capitală, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, că acesta va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat. Hotărârea nu este însă definitivă.

 

 

×