x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Firea: Aproape 1.000 de copii s-au născut prin programul pentru susținerea natalității

Firea: Aproape 1.000 de copii s-au născut prin programul pentru susținerea natalității

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   15:15
Firea: Aproape 1.000 de copii s-au născut prin programul pentru susținerea natalității
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum prin programul pentru susținerea natalității, spune Gabriela Firea. Alte peste 2.200 de nașteri sunt în evoluție.

„Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV pe care le-am inițiat! Alte peste 2.200 de nașteri sunt în evoluție. Este o mare împlinire sufletească. Am participat la dezbaterea organizată de Asociatia Sos Infertilitatea, condusă de Nicole Brunel. M-am revăzut cu specialiștii în FIV alături de care am construit programul pe care l-am inițiat în București, ca primar general al Capitalei, și pentru toată România, ca ministru al Familiei”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit acesteia, 1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea: „Sunt date certe, confirmate de specialiști în reproducere umană asistată. În România trece printr-un declin demografic major și avem nevoie de proiecte pentru creșterea natalității. E nevoie de mai mult! În 2019, anul de vârf al programului FIV, se nășteau în Capitală peste 19.600 de copii. Scăderea este dramatică! În 2023, s-au născut doar 14.800 de copii. Dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei, voi relua sprijinul financiar pentru procedurile FIV. Cuplurile care se confruntă cu această afecțiune, mult împovărate financiar, au nevoie de acest sprijin”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nasteri Gabriela Firea