x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Iaşi: Mobilizare pe reţelele de socializare pentru donare de sânge

Iaşi: Mobilizare pe reţelele de socializare pentru donare de sânge

12 Aug 2017   •   16:50
Iaşi: Mobilizare pe reţelele de socializare pentru donare de sânge

Reprezentanţii Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi (SVAIS) şi cei ai municipalităţii fac un apel pe reţelele de socializare pentru a-i determina pe cetăţeni să vină pe 14 august la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină pentru a dona sânge. 

În prezent, centrul se confruntă cu o lipsă acută de sânge. 

"Pe data de 14 august 2017, de la ora 7,00 dimineaţa, vă invităm la sediul CRTS Iaşi pentru a dona sânge. Am ales această dată deoarece este zi liberă şi ne putem mobiliza mai uşor şi mai bine. Haideţi să salvăm cât mai multe vieţi posibil", se menţionează în anunţul SVAIS postat pe reţelele de socializare. 

Tot la reţelele de socializare apelează tot mai des rudele celor aflaţi în suferinţă, în speranţa că le va răspunde cineva şi va decide să doneze sânge. 

Potrivit Laviniei Scripcariu, directorul CRTS Iaşi, în prezent se înregistrează o situaţie dificilă, care se repetă anual în perioada concediilor, de la jumătatea lunii iulie până la mijlocul lui septembrie. 

Media zilnică a donatorilor ar trebui să fie de 100. În prezent, numărul celor care ajung să doneze e mai puţin de jumătate din necesar. 

"Avem nevoie pe toate grupele de sânge, mai puţin grupa B cu Rh pozitiv care este singura grupă prezentă în centru, cu care am putea face faţă oricărei solicitări. În rest, avem nevoie de sânge de la grupa 0, A, AB şi cu Rh pozitiv şi cu Rh negativ. De la grupa B avem nevoie numai cu Rh negativ", a precizat Scripcariu. 

Conducerea CRTS Iaşi a anunţat că va funcţiona cu program normal pe 14 august, zi liberă pentru bugetari. AGERPRES/

×