x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Acuzații după incidentul feroviar din Teleorman: "Mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu, iar sistemul de frânare automat a intrat în funcţiune"

Acuzații după incidentul feroviar din Teleorman: "Mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu, iar sistemul de frânare automat a intrat în funcţiune"

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2023   •   17:30
Acuzații după incidentul feroviar din Teleorman: "Mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu, iar sistemul de frânare automat a intrat în funcţiune"
Sursa foto: antena3CNN

În urma incidentului feroviar din Teleorman încep să apară acuzații grave la adresa mecanicului. Mai mulți călători au fost răniți.

Trenul de călători Arad-București se afla în spatele unui marfar care a deraiat între localitățile Măldăreni și Roșiorii de Vede. În urma frânării bruște, 35 de pasageri au fost răniți. Două vagoane ale marfarului privat au deraiat și un altul s-a răsturant, luni dimineață, la intrarea în stația de cale ferată Roșiori Nord.

Liderul Federațiai Sindicatelor Transportatorilor fFeroviari acuză lipsa de personal, felul cum se fac promovările personalului și reducerea stagiului de formare. Acesta îl acuză pe mecanicul de locomotivă că nu a frânat la timp. 

"Trenul a fost frânat de conductor, îmi spun colegii că impiegatul ar fi comunicat mecanicului de locomotivă că semnalul este pe roşu. A fost o frânare automată, autorizările acolo sunt pe bandă rulantă. Nu ştiu cine şi cum, dar va trebui să explice de trenurile respective, că nu te joci cu viaţa călătorilor", a spus Rogrigo Maxim, la Antena3CNN, care acuză că mecanicul de trenului Inter-regio avea o experianță de numai doi ani pe rute secundare. 

Reacția CFR Călători

"Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri", a transmis compania.

Ceilalți călători au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord.

Până la restabilirea circulației în condiții normale sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători.

Imagini de la locul accidentului feroviar din Teleorman

 

×